Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda günlerdir yaşanan kömür yıkama işi adeta arap saçına dönerken, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu taşerondaki lavvar işçileri ve Çatalağzı’nda bulunan lavvar işletmecisi ile mahkemelik oldu.

Çıkarılan kömür yıkanamadığı için üretimi düşürmek zorunda kalan TTK’daki son gelişmeleri değerlendiren GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Kanal Z’de yayınlanan ‘Güne merhaba’ programına telefon ile bağlanarak yaşanan sorunları doğruladı.

Taşerona verilen Lavvarlarda çalışan işçilerin mahkemeyi kazanacaklarını ve TTK’ya iş başı yapacaklarını belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Orada çalışan arkadaşlar % 100 İşbaşı yapacaklar kararı çıkacak, bizde söylüyoruz bu arkadaşları işe alın diye. Yakın zamanda bir çözüm bulanacağını düşünüyoruz” dedi.

Asma Lavvarının kapatılması nedeniyle çıkan kömürlerin Çatalağzı Lavvarına taşındığını ancak taşeron firmanın kömürü yıkamak istemediğini belirten Yeşil, “Temel sebebi her zaman gündeme getirdiğimiz işçi açığıdır. Özel firmalara kömürü yıkatma gereği duyuldu, bunları taşeron şirketler yıkamaya başladı. Kömürlerin Çatalağzı kapasite olarak yıkayabilecek kapasitesi var. Oradaki firma yıkamak istemedi. Genel Müdür ihtar çekti, mahkemelik olacaklar. Bizim kendi işçimizin olması gerektiğini söyledik. İşçi açıkları nedeniyle ihale ediliyor. Orada çalışan arkadaşlar % 100 İşbaşı yapacaklar kararı çıkacak, bizde söylüyoruz bu arkadaşları işe alın diye.

Yakın zamanda bir çözüm bulanacağını düşünüyoruz.

Yakın zamanda Üzülmez lavvarı ihaleye çıkacak.

Düne kadar yıkıyordu, görüşmeler yapılmasına rağmen yıkamak istemedi” dedi.

Editör: TE Bilisim