Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi yanında bulunan istinat duvarı tehlikesi devam ediyor.
Uzun süredir tehlike arz eden istinat duvarı çevresine önceleri koruma ikaz şeritleri, sonrasında da kafes tel örgüler çekildi. Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü tarafından “İstinat duvarı yıkılma tehlikesi bulunduğundan araç ve yaya girişi yasaktır” levhası asılırken, Zonguldak Belediyesi okulların aylardır kapalı olmasına rağmen bölgede her hangi bir çalışma yapmadı.

AK Parti’nin önceki dönem belediye Başkanı Secaattin Gonca, Çelikel Lisesi yanında yıkılmak üzere olan istinat duvarının halen tehlike saçtığını söyledi.

Sosyal medya hesabından konuyu tekrar gündeme getiren Gonca, “Tehlikeli olan istinat duvarı önünde bulunan lise sokak yolunu her gün yüzlerce öğrenci (okul açık olduğunda)öğretmenler, Lise yanında bulunan Köksal Toptan Kapalı spor salonununa gelenler ve ben dahil çok sayıda mahalle sakinleri kullanmaktadır.
Ayrıca her gün onlarca araç geçiş ve park yapmakta, lisenin açık olduğu dönemde de servis araçları nedeniyle araç parkı yoğunluğu daha çok artmaktadır.
İstinat duvarının tehlike arz ettiğine dair 24-10-2019 tarihinde sosyal medya hesabımdan yaptığım paylaşım ,okul yönetiminin ilgili makamlara yazdığını tahmin ettiğim yazılar ve tehlikeyi gündeme taşıyan basında çıkan yazılara rağmen duyarsızlık devam etmektedir.
İstinat duvarının uzun süredir devam eden tehlikesinin yanısıra ,şimdi de koruma amaçlı yapılan kafes tel örgüler nedeniyle de yolun daralmasıyla ikinci bir tehlike ortaya çıkmıştır. Mecburi parklar nedeniyle tek şeritli hale gelen yolda yol verme tartışmalarının meydana gelmesi ihtimali vardır. Arzu edilmeyen üzücü olaylar meydana gelebilecektir. Eğitim ve öğretimin başlamasıyla çekilen sıkıntılar daha da artacaktır.
Koruma amaçlı alınan önlemler geçici çözümdür. Kalıcı çözüm çevre ve şehircilik il müdürlüğünce de tehlikeli olduğu tespit edilen istinat duvarının yıkılarak bir an önce yeniden yapılmasıdır.
Bir mahalle sakini olarak her gün kullanmak zorunda olduğumuz bu yoldaki uzun süredir yaşanan bu sıkıntıların ve tehlikenin büyüklüğü ortada iken ,yaklaşık altı aydır eğitim ve öğretim olmaması nedeniyle çalışmanın yapılabileceği ortamın da müsait olması göz önüne alındığında neden yapılmıyor sorusuna cevap verilmesini bekliyoruz.
Kalıcı çalışmalara bir an önce başlanması ve olası can ve mal tehlikesiyle karşılaşılmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim