Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’e saldıran Pitpull dehşetine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili Belediyelere seslenerek hayvan barınaklarını ihmal etmeyin ikazını yeniledi. Zonguldak Merkez İlçede de toplu halde gezen sokak hayvanlarının Barınağa yerleştirilmesi bekleniyor.

Erdoğan, “39 belediyemize sesleniyorum. Hayvan barınaklarını ihmal etmeyiniz. Bu hayvan barınakları ile birlikte Osmanlı’nın yaptıklarını unutmayınız. Ne yapıyorlardı? Hayvanların ağaçlarda yetişen nimetleri yemelerini sağlıyorlardı. Asiye pitbull köpekleriyle oynarken yaralandı. Babasını aradım. Dün ambulans uçakla Antalya’ya gönderdik. Şu anda tedavisi yapılıyor. Biz böyleyiz, böyle olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Aralık Perşembe günü Belediye Başkanları ile yaptığı toplantıda da “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil barınaklardır. Belediye başkanlarına sesleniyorum, sahipsiz hayvanlar için ön alın, sıcak, güvenli barınaklar kurun" demişti.

Editör: TE Bilisim