Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, parti binasında Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile yaptığı basın açıklamasında iddialı açıklamalarda bulundu. Tosun, hastane projesi başta olmak üzere 2019 yerel seçim ve Muharrem Akdemir hakkında iddialı açıklamalarda bulundu.



HASTANE İÇİN PROJE HAZIRLANIYOR



Tosun, “ Hastane ihale çalışması yapılıyor. Yeni Şehir Hastanesi mevcut yerine yapılması üzerinde proje hazırlanıyor”



AKDEMİR BEN YAPTIM BEN ETTİMDİYOR



Tosun, “ Biz dere ıslahı ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Akdemir’i gerekli mercilere ile görüş duruyoruz. Ama Akdemir bizim çabalarımıza rağmen ben yaptım ben ettim diyerek Kaçak dönüşmektedir. Mesela dere kenarına yapılan korkulukları Devlet Su İşleri yapmıştır. Ancak Muharrem Akdemir biz yaptık diyor”



YÜZDE 90 BÜYÜKŞEHİR OLACAK



Tosun “ Bölgelerimizin ilçe yapılması gibi bir bir durum yok. Genel merkezde buna yönelik bir çalışma yok. Belgelerimiz ilçe olmayacaktır. 2018 yılında büyükşehir meselesi belli olacaktır”



3 VEKİLİMİZDE ZONGULDAK İÇİN ÇALIŞIYOR



Tosun, “ 3 Milletvekilimizde de hizmet noktasında birlik beraberlik içindedir. 3 vekilimiz de Zonguldak’a hizmet getirme noktasında çalışmalarına devam ediyor”



2019’DA SEÇİMLERİNDE BELEDİYEYİ ALACAĞIZ



Tosun, “ Köprü miadını doldurdu. Şehrimize bir kazanç sağlamıyor ve getirmiyor da. O bölgeyi bir bütün olarak düşünmemiz gerekiyor. Orada iş yapan esnafa mağdur etmeden bu sorunu çözmemiz gerekmektedir. Bu noktada belediye ile beraber bir çözüm ortaklığı gerekmektedir. Inşallah önümüzdeki yerel seçimlerde belediyeyi alacağız ve projeler üreteceğiz” dedi.



Zonguldak'ta istihdam ve TTK konusu üzerine gelen bir soru üzerine cevap veren Zeki Tosun, “ hükümetimizin ocakları kapatma gibi bir çalışması söz konusu değil. Istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Hükümetimizin bu noktada çalışmaları var. Ttk nın kapalı Ocakları’nda açıldığında şehrimize 6-7 bin istihdam sağlanacaktır” dedi.
Editör: TE Bilisim