Zonguldak TSO ile Zonguldak İMECE Derneği tarafından üye ve ailelerine yönelik ‘Kendi şehrinde turist olmak’ etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Fener’e yürüyüş yapılırken, Gökgöl Mağarası, üzülmez Kültür Vadisi, Zonguldak Maden Müzesi, Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi ziyaret edildi.

Etkinlik İMECE Derneği ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliği ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve aileleri için düzenlendi. Etkinliğe Zonguldak Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanım Zafer Sağlam ve eşi, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ve eşi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve aileleri ile İMECE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Papila ve eşi, İMECE derneği yönetim kurulu üyeleri ve aileleri katıldı. Etkinlik kapsamında Şarjmandan Fener’e yürüyüş yapıldı. Gökgöl Mağarası, Üzülmez Kültür Vadisi, Zonguldak Maden Müzesi, Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi ziyaret edildi. Katılımcılara yerel tarihci yazar Ekrem Murat Zaman rehberlik etti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, ‘’ Zonguldak çok önemli kültürel ve endüstriyel mirasa sahip önemli bir turizm destinasyonu. Son yıllarda Odamızın da içinde olduğu çalışmalarla turizm şehri olma yolunda çok önemli mesafeler katedildi. Endüstriyel mirasımız Valiliğimizin öncülüğünde yapılan projelerle turizme kazandırılıyor. İlimizin Türkiye de ikinci Uluslarası Jeopark olarak tescillenmesi için süreçler devam ediyor. Biz de farkındalık oluşturmak ve üyelerimize kültürel, endüstriyel mirasımızı ve turistik alanlarımızı tanıtmak amacıyla böyle bir organizasyonu imece derneğimizle birlikte olanladık ve gerçekleştirdik. Etkinliğe katılan tüm katılımcılar etkinlikten son derece memnun olarak ayrıldılar. Etkinlik boyunca bizlere eşlik eden ve rehber olan yerel tarihçi yazar Ekrem Murat Zaman’a teşekkür ediyorum. Ekrem Murat Zaman’ın Zonguldağın endüstriyel mirasının turizme kazandırılmasındaki çalışmalarda yapmış olduğu katkılar her türlü takdirin üzerindedir. İşbirlikleri için İMECE Derneği Başkanı Ayşegül Papila nezdinde Yönetim Kurulu Üyelerine ve katılımları için Odamız meclis üyelerine ve ailelerine teşekkür ediyorum. ilimizde ikamet eden insanlarımızı ilimizin kültürel ve endüstriyel mirasını tanımaya ve birer turizm elçisi olmaya davet ediyorum’’ dedi.

Editör: TE Bilisim