Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan yer altı ve yer üstü işçilerinde corona virüs adeta alarm veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en son açıkladığı çalışma prensiplerine rağmen TTK, yer altı ve yer üstü maden işçilerine esnek çalışma saatleri sağlamazken, işçinin hakkını savunması gereken Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil’in adeta dut yemiş bülbül gibi olaylara seyirci kalması madenci arasında tartışma konusu oldu.

TTK Merkez Atölyesi’nde haftabaşı (Pazartesi günü) Serkant Bayrak’ın ısrarlı tutumu sonrası İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri çağrılarak çalışanlar arasında corona testi yapıldı.

Pazartesi günü alınan sürüntülerin bu akşam yani 4 gün sonra mesai bitiminin ardından açıklanması akıllara durgunluk verdi.

Onlarca işçinin yan yana çalıştığı TTK Merkez Atölyesi’nde 21 çalışanın testi pozitif çıkarken, yaklaşık 100 kişinin test sonucunun hala açıklanmaması corona virüsün nasıl manüpile edildiğini ortaya koydu.

Vaka sayısının da en çok artış görülen iller arasında yer alan Zonguldak’ı meslek hastalıkları vururken, corona virüsün pik yaptığı bu günlerde binlerce işçinin çalıştığı Devletin Kurumu TTK’da esnek çalışma saatlerinin uygulanmaması ve hala maden işçilerine aşı da öncelik verilmemesi Zonguldak’ın nasıl cezalandırıldığını ortaya koydu.

Editör: TE Bilisim