Özel Haber: (Kamu menfaati söz konusu, lütfen çalıp çoğaltalım) 

1 Milyon 100 Bin TL harcayarak TTK’nın nasıl bir yapılanma ile faaliyetlerini sürdürmesinin doğru olduğunu tespit eden bir çalışmayı TÜBİTAK’a yaptıran Genel Müdür Kazım Eroğlu tarafından hazırlanan raporu yok saymaya devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre TÜBİTAK raporunda TTK’da bazı Daire Başkanlıkları kapanıyor, bazı Daire Başkanlıkları ise birleşiyor. Ancak birleşmesi öngürülen Daire Başkanlıklarından bazılarına yakın zamanda yeni daire başkanlarının atandığı ve özellikle kapanması kesin olan Daire Başkanlığı’na ise Mahkeme kararı ile göreve geri dönen Genel Müdür Yardımcısı sebebiyle görevden alınan Genel Müdür Yardımcısının atandığı öğrenildi.

1 Milyon lira verilerek hazırlanan çalışma kenarda dururken, Genel Müdür Kazım Eroğlu kendine göre düzenlemeye devam ediyor.

Görevden alınarak daire Başkanlığına atanan Genel Müdür Yardımcısının Daire Başkanlığına hiç gitmeyerek Genel Müdürün yanındaki odada oturması ve Genel Müdür tarafından sanki Genel Müdür Yardımcısı devam ediyor gibi çalıştırılması ise kurum içinde tepkilere neden oluyor.

Yıllık 1 Milyar TL civarında zarar eden Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun verimlilik çalışmaları ile zararının düşürülmesi gerekirken, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun kendine yakın isimlerin menfaatini düşünerek hareket etmesi tepkilere yol açıyor.

Editör: TE Bilisim