Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ’e bağlı 16 Sendikanın Genel Başkanlarının da yer aldığı ziyarette GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Hükümetin maden işçiliği meselesine önem verdiğini ifade eden Bakan Vedat Bilgin, "Hükümetimiz maden işçiliği meselesine çok önem veriyor. Çünkü alınterini toprakla buluşturup onu cevher olarak insanlığın hizmetine, üretime, ekonomiye katmak fevkalade büyük bir değer. Bu bakımdan da hükümetimiz yer altında çalışan işçilerin özellikle asgari ücretlerini iki katına çıkartan bir düzenlemeyle tarihi bir adım atmıştır. Maden işçilerinin yüzünü güldüren, onların gözlerini ışıldatan bir uzlaşmayla, anlaşmayla sonuçlanmış olması gerçekten hem ekonomiye hem sosyal dayanışmamıza uygun bir netice olmuştur. Onların mücadelesiyle bu mücadele iyi neticelendiyse onların mücadelesiyle oldu. Biz de toplumun, işçinin taleplerine uygun bir cevap vermenin rahatıyla ve huzuruyla karşınızda bulunuyoruz" dedi.

TTK’YA İŞÇİ ALIMI

TTK'ya işçi alımıyla ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Vedat Bilgin, "TÜRK-İş Başkanımız Ergün beyin bu konuda sürekli olarak dile getirdiği talepler var. Onlar bu talepleri her zaman dile getiriyorlar. 2018 yılında da 1,500 den fazla işçiyi bu talepler neticesinde hükümetimiz işe almıştır. Ergün bey sağolsun yeni emekli olanlarla ilgili de bizim çalışma yapmamızı talep etti. Biz de bunu gerekli başta Enerji Bakanımız olmak üzere ilettik. Bu konuda da tahmin ediyorum tarih veremem ama gerekli düzenlemeleri Bakanla ben de görüştüm. Yapacaklarını söylediler" dedi.

Editör: TE Bilisim