Bin yıl sürecek denen 28 Şubat post modern darbesi Türkiye’nin yüzünün karası konusunda AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, açıklamada bulundu. 

Çaturoğlu, Facebook hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi.

“Bin yıl sürecek denen 28 Şubat post modern darbesi Türkiye'nin yüzünün karası olarak nitelendirilmelidir diyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğu andan itibaren, Türkiye demokrasisini sekteye uğratmak isteyenler oldu. 1960 darbesini, 27 Mayıs'ı yapanlar başbakanımızı astılar. Arkasından 12 Eylül’de yaşamış olduğumuz, yaşadığımız üzüntü ve sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Bugün bin yıl sürecek denen 28 Şubat'ın, “postmodern” darbe diye nitelendirilen darbenin yıl dönümündeyiz. O gün yaşanılanlar, Türkiye'nin yüzünün karası olarak nitelendirilmelidir. 28 Şubat'ı yaşayanlar bilir, o dönemde yaşatılan en önemli hadise dindarlara yönelik yapılan operasyonlardı. 28 Şubat darbesini yapanlar, “bin yıl sürecek” dedi fakat ömürleri 5 yıla bile yetmedi."

Çaturoğlu, o dönemde yaşatılan sıkıntıların 15 Temmuz'da da gerçekleştirilmek istendiğini o gece sokakları, caddeleri, meydanları darbecilerin silahlı zorbaların değil milletimizin iradesi zapt etmiş; milyonlarca insan hiçbir zorlama olmadan tamamen kendi iradeleriyle özgürlüğüne, geleceğine sımsıkı sarılmış ve darbe girişimine dur demiştir.

Yüce Rabbimden bize 27 Mayıs'ı, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı, 15 Temmuz'u bir daha yaşatmasın." diyorum.”

Editör: TE Bilisim