Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde resim sergisi açıldı. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı serginin , 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününe renk kattığını ifade etti.   

Organizatör Özen Pekyılmaz’ın çabaları ile Sanat ve Kültür Merkezinde açılan sergiye çoğunluğu Ankara’dan olmaz üzere, İstanbul ve Zonguldak’tan 25 ressamın yağlıboya , suluboya, Arkelik, karışık teknik, Mumlu rapido ve yağlı boya süpürme teknikleri ile hazırlanmış toplam 80 adet tabloları yer aldı.

Serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Kantarcı, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gününe denk getirilen serginin açılış konuşmasında; “Değerli sanat ustalarımızın birbirinden güzel eserlerinin bir arada sergilenmesi Çaycuma’ya ayrı bir renk katmıştır. Bundan dolayı kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Kantarcı, sergiyi gezerek, sergi açılışında hazır bulunan ressamlar ile ayrı ayrı ilgilenerek, birlikte fotoğraflar çektirdi. 10 gün süre ile Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek olan sergi, ilk günden ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Ankarada aynı atölyede birlikte çalışan, 12 adet yağlıboya tablo ile sergiye katılan sanatçılardan Ergün Öksüz, Süheyla Üstek ve Funda Yeğen, Başkan Kantarcı’ya gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Ankaralı ressamlardan Ergün Öksüz, Çaycuma’ya ilk kez geldiğini belirterek, kentin Ankara’da bile olmayan görkemli bir Sanat ve Kültür Merkezi bulunduğunu belirterek, “Açıkçası ben ve ressam arkadaşlarım bu kenti bu kadar güzel tahmin edemiyorduk. Çaycumalılar çalışkan bir belediye başkanına sahip olmakla çok şanslı görüyoruz. Gün boyu kenti gezip görme imkanı bulduk.” diyerek övgü ile söz ederken, ressam Süheyla Üstek ise “Burada olmaktan ben ve arkadaşlarım mutluyuz. Amacımız, yeni yetişen genç nesillere resim sevgisini aşılamak. Umarız faydalı oluruz”dedi. 

Ressam Funda Yeğen ise “Bize sergi teklifi geldiğinde Çaycuma’ya merak ve büyük bir hevesle geldik ve yanılmadığımızı gördük, buradan mutlu ayrılıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim