Gelecek Partisi Merkez ilçe başkanı Hülya Özçelik Belediyeye ait terminal de otobüs firmalarından ücret alınmasına karşın gerekli temizlik ve hijyen açısından destekte bulunulmadığını söyledi.

Terminale giriş yapan otobüslerden 10 tl ve 4 saatlik bekleme ücreti karşılığı 36 tl para alınmasına karşın terminalin içerisinde musluk ve buna bağlı hortum bulunmasına rağmen bu suyu 46 tl ücret alan otobüslerin kullanılmasına izin verilmediğini her firma aracının içini ve dışını yanında getirdikleri suyla yapmaya çalıştığını anlatan Özçelik, “Salgın hastalıkla mücadelede hıjenin önemini vurgulayan Sağlık bakanımız yaptığı açıklamalarda toplu taşıma araçlarının ilaçlanma ve temizliğinde hassas olunması gerektiğini dile getirmiştir.. 
Bu gün salgın hastalık nedeniyle zor durumda kalan Zonguldaktaki esnaflarımıza bir dizi ziyaretlerde bulunduk .Yaptığımız ziyaretlerde terminalde olan esnaf dostlarımızida ziyaret ettik .Terminalden çıkış yaptığımız sırada bir otobüs firma şöförünün kendi aracını önündeki bir kova suyla temizlemeye çalıştığını gördüm ,kendisiyle sohbet etmeye başladığımda bizimde çok ciddi bir sorununuz var başkan bizim sesimizi duyururmusunuz dedi ,bana anlattığı sorunu sizinle paylaşıyorum ve aynı zamanda Zonguldak belediyesini göreve davet ediyorum .
Terminale giriş yapan otobüslerden 10 tl ve 4 saatlik bekleme ücreti karşılığı 36 tl para alınmaktadır. Yolcu indirdikten sonra otobüsün temizliği ve havalandirilması için arabalar terminalin içinde arka tarafa çekiliyor. Her firma kendi aracının temizliği bir sonraki yolcu taşıma sırasına kadar yapıyor, terminalin içerisinde musluk ve buna bağlı hortum bulunmasına rağmen bu suyu 46 tl ücret alan otobüslerin kullanılmasına izin verilmiyor dolayısıyla her firma aracının içini ve dışını yanında getirdikleri suyla yapmaya çalışıyor. 
Temizliğin ön plana alınması gereken bu günlerde 1 kova suyla otobüslerin dezenfekte edilmesi yolcular için hiçte güvenli olduğunu düşünmüyorum. Belediyenin toplam aldığı 46 tl ye rağmen terminal içerisindeki suyun kullanıma açık olması gerektiğini düşünmekteyim .
Burdan Zonguldak belediyesine çağrı yapıyorum iktidar partisinin bir yöneticisi olarak bizim sözlerimize kulak asmiyorsaniz kendi yönetiminizde var olan sağlık bakanımızın sözlerini dikkate almanızı tavsiye eder ve bu konunun hassasiyetini anlamanızı rica ederim 
Saygılarımla 
Gelecek Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Hülya Özçelik“

Editör: TE Bilisim