Uzun yaptığı açıklamada, 'Bugün; cesur bir gazetecinin,bir aydınlanma neferinin,çok değerli bir hukukçunun karanlık odaklar tarafından katledilişinin 28.yıldönümü. Uğur Mumcu ile birlikte bir çok gazeteci,bilim insanı,aydınımızın da yakın tarihimizdeki faili meçhul cinayetlere kurban edilmesi asla tesadüfi değildir. Onların ortak noktası,Atatürk’çü Cumhuriyet’çi,Laik,Tam Bağımsızlıktan ve Üniter Devlet yapısından yana olmalarıdır.
Yaşamı boyuncabıkmadan,usanmadan,korkmadan emperyalizmin ve onun yerli işbirlikçilerinin,Cumhuriyet ve Laiklik karşıtı tarikatların,etnik bölücülerin,silah ve uyuşturucu kaçakçılarının,devleti soyanların,ülkeyi kan gölüne çeviren terörün karşısında ödünsüz bir şekilde dimdik duran Uğur Mumcu halkımızın gönlünde hiçbir zaman unutulmayacak şekilde yer almıştır.
Alçakca bir bombalı saldırı sonrası yaşamını yitiren Uğur Mumcu’yu;ona ait olan “Öyleyse vurun parçalayın, her  parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır.” sözlerini  gerçekleştirmek,yaşatmak inancıyla sevgi,özlem ve rahmetle anıyorum.'

Editör: TE Bilisim