Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, ulaşım hizmetlerine yapılan zammın sorulusu olarak Zonguldak belediyesini gösterdi.

Yeni yıl geleneğinin değişmediğini, zamlarla vatandaşa yeni yıl hediyesi verildiğini belirten Topaloğlu, “ Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde her yıl olduğu gibi, Zonguldak'ta Tüketicilerin en temel gereksinimleri olan, ulaşım, ekmek, ve su zamlanmıştır. Enflasyonun düştüğünü söyleyenler. Sahte rakamlarla vatandaşı kandırmaya çalışanlara sizde hiç utanma yok mu? Bu nasıl bir anlayış nasıl bir vicdan.

Evet ulaşım şu anda hiç zam gerekmezken, dolmuşlarda 6 TL'den 7.5 TL'ye Özel halk otobüslerinde 5 TL'den 6.5 TL ye çıkarılmıştır. Bunun tek sorumlusu Zonguldak belediyesidir. Eğer Zonguldak Belediyesi Halk Otobüslerine zam yapmasaydı . Dolmuşçular bu zammı yapamazdı. Diğer yandan ekmeğe gizli zam yapılmış, ekmek 250 gramdan 200 grama düşürülmüştür. Bu durum vatandaşı kandırma ve haklı olarak gelecek tepkileri azaltmak için yapılmış bir ucuz taktiktir. Su zammının da devreye girmesiyle vatandaşa verilen zam daha vatandaşın cebine girmeden çoktan uçup gitmiştir. Bu hep böyle yapılmakta, Özellikle yoksul ve dar gelirli vatandaş bunun bedelini ödemek zorunda kalmaktadır.

Evet Vatandaş sürekli kandırılıyor. Tüik YALAN söylüyor. Çarşıda pazarda her şey ateş pahası.

Gelen tüm zamlar doğrudan biz Tüketicilere yansıtılıyor. Olmayan zamlar da varmış gibi bir çok ürüne zamlar yapılıyor.

Siyasi iktidar hükümet artık inandırıcılığını yitirdi sürekli bizleri oyalama derdinde .

Zam zam zam bizim kaderimiz değildir.

Bu keyfi zamları yapanları . Yapılmasına müsaade edenleri şiddetle kınıyoruz.

Yalan makinesi haline gelen TÜİK 'ın açıkladığı rakamları reddediyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim