Ünlülerle sahne aldı,



Single çalışmalarına başladı



 



Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde taşeron olarak çalışan 36 yaşındaki Nesil Kartal’ın ZOKEV’le başlayan sempatisi onu sanat dünyasına taşıdı.



Hakan Altun, Onur Akın, Yavuz Bingöl ve Ahmet Selçuk İlkan ile sahne alan Nesil Kartal, Ahmet Selçuk İlkan’ın yardımı ile single çalışmalarına başladı.



 



Sizi tanıyabilir miyiz?



Neslin Kartal: 36 Yaşındayım. Zonguldak’ta doğdum.İlk orta ve lise eğitimimi Zonguldak’ta tamamladıktan sonra Yalova’da çocuk gelişimi bölümünü okudum. Şimdi ise ev idaresi bölümünü okumaktayım. 9 yıldır Zonguldak Atatürk Devlet hastanesinde taşeron eleman olarak görev yapmaktayım. Bir kız çocuğuna sahibim.



Müzik/Sanat merakınız nasıl başladı?



Neslin Kartal:  Orta okul yıllarımda Belediyemizin çatısı altında ZOKEV TSM topluluğunda ilk olarak TRT de konser vererek başladı. Sanat merakım aslında daha sonra yine Zonguldak Belediyesinin düzenlemiş olduğu Sayın eski Belediye Başkanımız İsmail Eşref’in düzenlemiş olduğu Zonguldak ses yarışmasında pop dalında birincilik ödülünü kazandım.



Devrek, Bartın, Yalova, Çaycuma ve Didim’de sahne alarak devam ettim. Lise yıllarımda ise yine Belediyemizin açmış olduğu konservatuar bölümünde şan eğitimi aldım. Yalçın Arslan TSM grubunda ise şefimiz Levent ÖZGER ile TSM çalışmalarına devam etmekteyim. Yine belediyemizin katkılarıyla Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Akdemir ‘in arzusu ile 3 tane solo konser verdim. Yine Muslu Belediyesinde Muslu Belediye Başkanı sayın Sabahattin Adıyaman’ın isteği ile Ahmet Selçuk İlkan ile birlikte konser verdim.



Bu güne kadar hangi sanatçılarla sahne aldınız?



Neslin Kartal:  Devrek’te Hakan Altun, Onur Akın,Yavuz Bingöl, Baha ile sahne aldım. Zonguldak’ta da Ahmet Selçuk İlkan ile sahne aldım.



Ahmet Selçuk İlkan’la sahne almak nasıl bir duyguydu?



Neslin Kartal:  Ahmet Selçuk İlkan ile sahne almak çok heyecan ve onur gurur verici bir duyguydu . Ahmet Selçuk İlkan’dan müzik adına cok güzel bilgiler ve öneriler aldım. Eğer şansım böyle devam ederse Ahmet Selçuk İlkan’ın yardımlarıyla single çalışmalarına başladım. Kısa bir süre içerisinde singlım çıkacak.



Zonguldak’tan beklediğiniz ilgiyi görebiliyor musunuz?



Neslin Kartal:  Zonguldak halkı müziğe ve sanata aşırı duyarlı bir halk. Zonguldak halkından beklediğim ve istediğim ilgi ve alakayı fazlasıyla gördüm. Çok teşekkür ediyorum.



Zonguldak’tan beklentileriniz nedir?



Neslin Kartal:  Zonguldak halkından yanımda olmalarını beni yalnız bırakmamalarını istiyorum.



BKM Konserleri ile adınızı duyurdunuz, bundan sonraki hedefiniz nedir?



Neslin Kartal:  Bundan sonraki hedeflerim Single çalışmamı tamamlayıp daha da başarılı olmak. Sizden de şans istiyorum.



Unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?



Neslin Kartal:   İlk verdiğim solo konserimde o kadar heyecanlıydım ki aşırı kalabalık bir konserdi. Seyirciler beni yanına istediler bende isteklerini yerine getirmek için sahneden inmeye çalışırken bir anda külkedisi gibi ayağımdan ayakkabım çıkıverdi ne yapacağımı bilemedim.Tabii o anda benim yaşadığım o sıkıntıyı Sayın Belediye Başkanımız Muharrem Bey de farketmiş göz göze geldik bir anda. Hemen ayağa kalkıp hiç belli etmeden benim elimden tutup sahneden inmeme yardımcı olmuştu. Her zaman yanımda olduğu için Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.
Editör: TE Bilisim