Zonguldak Belediye Meclis toplantısında 69 Ambarlarına yapılması planlanan ancak yasalara aykırı olması nedeniyle mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen Milli Eğitim binası tartışmaları sürüyor.

CHP’li Meclis Üyeleri ile hararetli bir tartışma içine giren Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan, “Ankara Mimarlar Odası yerine siz dava etseydiniz, siz niye dava açmadınız” diye sordu.

CHP Meclis Üyesi Turgut Aydın’ın açıklamalarının ardından CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, Milli Eğitim Müdürlüğü yatırımını engellemediklerini, mevzuata ve yasalara aykırı bir karar olduğunu söyledi.

Karşılıklı tartışmanın yaşandığı Meclis toplantısında, Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan, CHP’li Atınç Kayınova’ya “Haddini aşma, benim arkadaşlarıma bu cümleleri kuramazsın, bir dur, neyi anlatıyorsun sen!” diyerek çıkıştı.

Adeta sokak ağzı konuşmaları ile Meclis Üyelerine hitap eden Alan’ın bu sözlerine yanıt veren CHP’li Kayınova, “Biz sizden icazet mi alacağız. Biz hukuk kurallarına uyarız. Sizde uyun” dedi.

Bunun üzerine Belediye Başkanı Alan, “Oraya okul yapılacak ha, ticarethane değil, bırakın o işleri. Burası muz Cumhuriyeti değil ha… Pazar yerinde neler yaptıklarını biliyoruz, konuşturmayın beni...” dedi.

Editör: TE Bilisim