CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TBMM’de Şehit Madenci çocuklarının Devlette istihdam edilmesine yönelik süre kısıtlamasının kaldırılması amacıyla kanun teklifi verdi.

AK Parti’nin ret verdiği kanun teklifi oylama sırasında AK Parti Zonguldak Milletvekillerinin Meclisten kaçıp kaçmadığını bilmediğini belirten Milletvekili Yavuzyılmaz, Zonguldak Milletvekillerinin AK Parti grubunu ikna etmek için hiçbir çaba sarf etmediklerini, utanmadan sıkılmadan ret oyu verdikleri söyledi.

Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Utanmadan sıkılmadan bu kanun teklifine hayır verdiler. Konuşmam sırasında Genel Kurul Salonuna geldiler mi gelmediler mi? o ayrı bir tartışma konusu yani kaçtılar mı, kaçmadılar mı ama neticesinde kendi partilerini ikna etmek adına hiçbir girişimde bulunmayarak maalesef maden şehitlerimizin canını bir kez daha almış oldular. Bir kez daha o acıyı tazelemiş oldular. Bu bakımdan oldukça üzgünüm. Hangisi daha acıdır. Babasız büyüyen bir çocuk mu? Yoksa çocuğu hayatta çaresiz kalan bir madenci çocuğu olmak mı? onların ailelerine çocuklarına sahip çıkmak hepimizin görevi. Senin baban şu tarihte maden şehidi oldu, sen bizi ilgilendirmezsin diyen  vicdansızlar bu Mecliste var mı diye sordum. Birazdan oylamada göreceğiz dedim. Varmış! Gördük ve AK Parti’nin oyları ile bu kanun teklifine ret oyu verdiler. Bakanlık arasında çözülecek bir konu değil. Bu hak kanuni bir düzenleme ile verilebiliniyor. Zonguldak Milletvekilleri bu kanun teklifini neden ret ettiklerini söylesinler. Onlarda bir tıkanıklık var. Çıkıp biz Şehit Madenci çocuklarına bu hakkı vermek istiyoruz demiyorlar ki” dedi.

Editör: TE Bilisim