Zonguldak Eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca Mehmet Çelikel Lisesi’nin bulunduğu Lise sokakta istinat duvarının tehlika arz etmesi ile birlikte yolun daraltılmasının ardından yaşanan kazalara dikkat çekti.

Okulların açılması ve servis araçlarının da kullandığı Lise sokak yolunda kalıcı bir çözüm bulunmasını istayen Gonca daha önce aynı yer ile ilgili yerel basında çıkan haberlere rağmen kazaların yaşanmasına seyirci kalındığını belirterek sosyal medya hesabından yetkililere seslendi, 'Burası Mehmet Çelikel Lisesi’nin bulunduğu her gün yüzlerce mahalle sakinleri ile öğrenci, öğretmenler ve araçların geçtiği lise sokaktır.
Çeşitli tarihlerde sosyal medya hesabımdan yaptığım paylaşım ve okul yönetiminin ilgili makamlara yazdığını tahmin ettiğim yazılar ve yerel basında çıkan yazılarla bu sokakta bulunan istinat duvarının tehlike arz ettiği belirtilerek önlem alınması istenmişti.
İstinat duvarının yıkılması ve yeniden yapılması için bu güne kadar herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Yapılması bir yana yeni bir tehlike yaratılarak istinat duvarının önüne sözde önlem olarak tel örgü çekilmiş ( istinat duvarı yıkılma tehlikesi vardır ,araç ve yaya girişi yasaktır ) levhası asılarak mevcut karayolu daraltılmış ve tek şeritli yol haline gelmiştir.
Son olarak 01-07-2020 tarihinde sosyal medya hesabımdan meydana gelen yol daralmasının üzücü kazaları beraberinde getirebileceği endişesiyle yaptığım paylaşım ,02-07-2020 tarihinde de yerel Şafak, İnanış, Tempo ve İmza gazetelerinde kamuoyuyla paylaşılmıştı.
Maalesef Burada 21-09-2020 pazartesi günü akşamı saat 22 “sularında Evimin balkonundan uzakta olsa gözlemlediğim bir trafik kazası meydana gelmiştir. Kazaya karışan araç sahiplerine geçmiş olsun diliyorum.
Uzaktan gördüğüm kadarıyla da Trafik polisleri olay mahalline gelerek taraflarla görüşerek duruma el koymuşlardır.
Yoğun bir trafiği olan lise sokağının tehlike arz eden istinat duvarına kalıcı çözüm bulunmadıkça  daraltılan araç yolu eski haline getirilmedikçe, bugün için öğretim yapılmayan ancak öğretim başladığında öğrenci ve servis araçları yoğunluğu da göz önüne alındığında meydana gelebilecek muhtemel kazaların sorumlusu kim olacaktır ?.
Pazartesi akşamı meydana gelen kazada kim suçludur bilemem. Benim Bildiğim ve gördüğüm tek şey istinat duvarı tehlikesi ve bu tehlikeye karşı önlem olsun diye çekilen tel örgülerin araç geçiş yolunu daraltması ile birlikte trafik kazalarına davetiye çıkarmasıdır.
Okullar eğitime açılmadan önlem alınmalıdır. Okullar açıldığında bu sokakta inşaat çalışması yapmanın zorlukları dikkate alınmalıdır." dedi.

Editör: TE Bilisim