Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) bağlı Şubelerin taban delege seçimlerinde ikinci gün olan 5 Ekim 2022 tarihinde Üzülmez Şube ve Merkez Servisleri Şubesi taban delege seçimleri yapıldı.

ÜZÜLMEZ’DE TAYFUN DEMİR TEK LİSTE

GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Üzülmez Müessesesi seçim bölgesinde tek liste ile seçime girdi.

MERKEZ SERVİSLERİ ŞUBESİ DELEGE SEÇİMLERİ

GMİS Merkez Servisleri Şubesi’nde 4 seçim bölgesinde delege seçimleri yapıldı. Merkez Servisleri Şubesi 1’inci seçim bölgesinde iki liste halinde gidilen taban delege seçimlerinde Şube Başkanı Cengiz Saraç’ın listesi ile Burhan Çengel’in listesi birbirlerine yakın oy aldılar. Saraç ve Çengel delege seçildiler. Toplamda 110 delegenin seçileceği Merkez Servisleri Şubesi’nde 1’inci seçim bölgesinden ise 50 delege seçilecek.  Yaklaşık 10 delegenin ise aynı oyu alan delege adayları arasından GMİS Seçim Kurulu nezaretinde ad çekme yöntemiyle belirlenmesi bekleniyor. Her iki listenin kaçar delege çıkardıkları böylece kesinleşecek.

2’nci seçim bölgesinde Merkez Servisleri Şube Sekreteri Aysel Kocabaş'ın listesi ile Osman Bahadır'ın listesi yarıştı. Aysel Kocabaş’ın listesi 69 oy, Osman Bahadır’ın listesi 64 oy aldı. Bu sonuçla Aysel Kocabaş’ın listesi 2’nci bölgede seçimi kazanan taraf oldu.
3’üncü seçim bölgesinde Hayri Tasmacı tek listeyle, 4’üncü seçim bölgesinde Şube Teşkilat Sekreteri Serkan Keskin de tek listeyle seçime girdiler.

 

GMİS 12’nci Dönem Olağan Genel Sürecinde ilk olarak 4 Ekim 2022 tarihinde GMİS Karadon ile Armutçuk Şubelerinin taban delege seçimleri yapılmıştı.

6 Ekim 2022 tarihinde ise GMİS Kozlu Şubesi ile Amasra Şubesi’nin taban delege seçimleri yapılacak.

GMİS’in şubelerinin taban delege seçimleri 10 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan MTA-İŞ Şubesi delege seçimleri ile tamamlanacak.

 

Editör: TE Bilisim