Kıransoy, dere ıslahı noktasında işin asıl sahibinin Zonguldak Belediyesi olduğunu belirterek Yavuzyılmaz’ın ‘Popülist’ bir yaklaşım sergilediğini ve tribünlere oynadığını belirtti. MHP’li Kıransoy açıklamasında, “Zonguldak sorunları ile ilgilenmesi sevindirici bir gelişme. Ama bildiğiniz üzere Deniz Bey milletvekilidir. Yine uzun süreden bu yana Zonguldak belediyesi CHP’dedir. CHP’li Belediye dere ile ilgili nasıl bir çalışma yapmıştır? Bir bilgi aldılar mı bilmiyorum. Bu işin sahibi haliyle belediye başkanıdır. Tabi bunların CHP’nin iç meselesi olmak ile birlikte işin sahibini atlayıp olaya sahip çıkmak kendi aralarında tartışmaları gereken bir durumdur. Biz Zonguldak adına hizmet yapılacaksa bunu alkışlarız. Ama bunda bir popülist bir koku var. Bu tribüne oynamaktır” dedi.

“POPÜLİST KOKU VAR”

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Zonguldak’ta gerçekleştirdiği proje açıklamalarını değerlendirdi. Kıransoy yaptığı açıklamada, “Yavuzyılmaz’ın Zonguldak sorunları ile ilgilenmesi sevindirici bir gelişme. Ama bildiğiniz üzere Deniz Bey milletvekilidir. Yine uzun süreden bu yana Zonguldak belediyesi CHP’dedir. CHP’li Belediye dere ile ilgili nasıl bir çalışma yapmıştır? Bir bilgi aldılar mı bilmiyorum. Bu işin sahibi haliyle belediye başkanıdır. Tabi bunların CHP’nin iç meselesi olmak ile birlikte işin sahibini atlayıp olaya sahip çıkmak kendi aralarında tartışmaları gereken bir durumdur. Biz Zonguldak adına hizmet yapılacaksa bunu alkışlarız. Ama bunda bir popülist bir koku var. Bu tribüne oynamaktır. Şimdi biz zaman zaman genel iktidara Zonguldak için ne yapıyorsunuz? Elle tutulur, sözle görülür bir şeyiniz yok derken CHP’li belediyeye de aynı eleştirilerde bulunmuştuk. Önce CHP dereden evvel yolara baksın. Lağımlar yollara akmakta. Çöpler düzgün toplanmamakta. Şehrin sosyal alanları mezbeleliğe çevrilmiş durumda. Emeklilerin oturduğu bir parkımız vardı. O da beton bir blok haline dönüştürüldü” ifadelerini kullandı.

“BEN BURDAYIM DEMEK İÇİN”

Dere ıslahı için ıslah edilmeyen bölgelerde inceleme yapılmasının daha isabetli olacağını belirten Kıransoy, “Bunlar gibi birçok sorun belediyeyi ilgilendirirken Yavuzyılmaz’ın yaptığı hedef saptırmaktan başka bir şey değildir. Dereye inerek dere ıslahı ile ilgili bir çalışma yapılmak isteniyorsa derenin ıslah edilmemiş kısmına inmesini tavsiye ederim. Belediyenin bir çok sorunu var. Hafta bir muhtelif yerlerde sular kesilmekte. Sular geldiğinde kömür karası gibi akmakta. Bununla ilgili neler yaptılar? Arıtma tesisi çalışıyor mu acaba? Bunlar çözülmeden popülist bir yaklaşımdır. “Ben buradayım” demek için yapılmış bir girişimdir” dedi.

Kaynak: Gündem67.com

Editör: TE Bilisim