TTK'ya alınacak 1000 işçi için Site Kapalı Spor Salonun'da kura çekimi öncesi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kürsüde konuşuyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz, “Siyaset üstü bir kura çekilir. Adaletli bir şekilde kura çekilir ve arkadaşlarımız işe girer. Tekrar siyaset üstü bir şekilde bir arada olmak üzere saygılar sunuyorum”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, “Zonguldak bir maden şehri olduğu bir kez daha apaçık bir şekilde ortaya çıkıyor. Herkesin gözü önünde, şeffaf ve açık bir şekilde kura çekiyoruz. Şaibeden uzak bir şekilde kurayı gerçekleştiren hükümet nezdinde Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu madenlerimizi yer altından  çıkarıp insanlarımızın hizmetine sunmak zorundayız. İnsanlarımızın talebi olan istihdamı sunmak zorundayız. Bu gün önemli bir merhale yaşıyoruz. Kura çekme etkinliğini önemli buluyorum” dedi.

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “İşçisiyle, memuruyla, sanayi ile Türkiye’nin kalkınmasında öncü olan Zonguldak’taki maden işçilerimize selam sunuyorum. Zonguldak işçi kardeşlerimizin emeği, alın teri ile büyüyen bir şehirimizdir. İşçi kardeşlerimizi ve tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Bizler sizlerin madende hangi şartlar altında nasıl çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Milletimizin istikbali için kazma kazan, alın teri akıtan madencilerimizi çok iyi anlıyoruz. Madenlerde çalışma süresine imkan getirdik." dedi.

Editör: TE Bilisim