Türk Sağlık Sen Zonguldak Başkanı Arzu Kara Vali Erdoğan Bektaş’a sosyal medyadan seslendi. Kara yaptığı açıklamada;“İlimizde Covid 19 pandemisi nedeniyle yoğun bakım hastalarına, karantinaya alınan hastalara ve şüpheli vakalara hizmet veren sağlık çalışanlarımız güvenli izolasyonun sağlanması için Öğretmenevi, TTK Yayla Konağı Misafirhanesi ve Polisevinde kalıyor.

Bu arkadaşlarımız içinde kendini karantinaya alanda var hastanelerdeki mesaisine devam eden de var .

TTK Yayla Konağı Misafirhanesi ve Öğretmenevine İl Sağlık Müdürlüğü; Atatürk Devlet Hastanesi vasıtasıyla yemek servisi yaptırıyor.

Gerek misafirhanelerin tahsisi gerekse yemek servisi konusunda gösterilen hassasiyete teşekkür ederiz.

Çoğunlukla üniversite de görevli sağlık çalışanlarımızın kaldığı Polisevinde kalan arkadaşlarımıza ücretli yemek veriliyor.

Bu konuyu üniversite hastanesi yöneticileri ve yerel basınınız vasıtasıyla kamuoyuyla paylaştığımız halde bir çözüm bulunmadı .

TTK Yayla Konağı Misafirhanesi ve Öğretmenevi’ne yapılan yemek servisi Polisevi’nde kalan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza yapılmıyor.

Corona virüse yönelik sürdürülen mücadelenin kahramanı sağlık çalışanlarımız ciddi risk altında canla başla sağlık hizmeti verirken bu sorunun çözüme kavuşmamasına anlam veremiyoruz .

Sayın Valim Polisevi’nde kalan sağlık çalışanlarımız için diğer misafirhanelerde olduğu gibi ücretsiz öğlen ve akşam yemek servisi yapılmasını istiyoruz.

Konuyu çözüme kavuşturacağınız inancımla saygılar sunarım” dedi.

Editör: TE Bilisim