Zonguldak Valisi Ahmet Çınar herşeyi eleştirenlere önemli bir mesaj vererek, "Birlik olmak zorundayız. Şu savaş ortamında bütün dünya bize saldırmışken “Efendim PKK öyle miydi, PYD böylemiydi, öteki böylemiydi” diyerek,  bu ülkenin imajına zarar verecek, bu ülkeyi terör örgütleriyle dirsek teması yapıyor diye gösterecek, bu milletin şanına, devletin itibarına zarar verecek söylemler içerisinde olacak her kim varsa yanlış biridir. Bunu bile bilerek yapıyorsa haindir, bilmeden yapıyorsa aldanmıştır. Gün gelir birlik olup ağzımızı burnumuzu tutmamız gerekir. Bu, bu kadar basittir” dedi.

İşte Vali Çınar’ın o konuşmasından bir bölüm...

İslam Alemi perişan...

Gençlere seslenen Vali Çınar, “Değerli arkadaşlar sevgili gençler bütün İslam alemi perişan durumda, sefil olmuş durumda. Bunun birtakım sebepleri olabilir ama emin olunuz ki bunun asıl müsebbipleri buna sebep olanlar bugün bize medeniyet sloganları atan dünyada bugün egemen olmuş bütün emperyalist güçlü devletlerdir.

Türkiye Misyon üstlendi

Tüm İslam alemi büyük bir saldırı altında. Ama en çok Türkiye büyük bir saldırı altındadır. Bu saldırının nedeni şudur. Binlerce yıllık tarihi olan büyük medeniyetler kurmuş olan milletimiz ve bugün yaşayan devletimiz bir misyon üstlenmiş durumda, tarihi bir misyon üstlenmiş durumdadır.

Ezilen Müslümanlar Türkiye’nin kendilerini kurtarmasını bekliyor

Tüm Dünya müslümanları ezilenler ve çaresiz olanlar herkes Türkiye için dua ediyor. Türkiye’nin bir gün kendilerini kurtaracağını bekliyorlar ve buna inanıyorlar. Ve sadece Müslüman alemi değil emin olunuz ki tüm dünya Mazlumları, Müslüman olmayanlar da buna dahildir, bunu bizden bekliyorlar ve dolayısıyla Bizim için dua ediyorlar. Allah kabul etsin. Bugün dünyada olup biten ve yaşanan kan ve gözyaşını bu sebeplere bağlayabiliriz.

Dünya’da ki bu zulüm planlıdır…

Bir Amerikalı devlet başkanı demiş ki; ‘Dünyada olup biten Ne varsa Hepsi planlamıştır, hiçbir şey tesadüfen olmamıştır’ diyor. Bugün bütün dünyada olup biten bu kadar zulüm, bu kadar kan, fakirlik, huzursuzluk, tedirginlik bunların hepsini abartı olsun diye söylemiyorum. Tüm bu olaylar takvim takvim, adım adım, kimler görevli altyapısı, sosyolojik temelleri, psikolojik, toplumsal taraflara her şey çalışılarak planlanmış, uygulanmakta ve uygulanacaktır. Bütün bunların sebebi bütün bu kötülükleri sebebi bugün dünyada az önce söyledim bir de ders vermeye kalkan Emperyalist egemen devletlerdir. Doğu batı da diyebiliriz. Burada da var vesaire” dedi.

Topyekün bir saldırı altındayız

Bundan 100 yıl önce Çanakkale’ye girip saldıran İstanbul’u elimizden almak isteyen, milletimizi esir kılmak isteyen, bizi parçalamak isteyen bütün devletlere bakın bugün çevrenizde Suriye'de Irak'ta aynı amaçla pusuya yatmış ve eylemlerini başlatmış durumdalar. Bu sadece Silahlı bir saldırı değil, psikolojik yönü de olan, ekonomik yönü de olan, finansal yönü de olan top yekün bir saldırı altındayız.

Bunların tarihleri de böyle kanla doludur

Örneğin Türkiye’ye gitmeyin diyorlar. Turizm olmasını istiyorlar. Türkiye’de yatırım yapmayın diyorlar. Türkiye’de ekonomik kalkınma olmasın, huzursuzluklar olsun, açlıklar olsun ki yumuşak karınlarını dokunalım bir takım bölme parçalama faaliyetlerini yapabilmeyi istiyorlar. Bunların tarihi de böyle kanla doludur. Zulüm niye haksızlıklarla doludur. Bunlar arenalarda insanları birbirlerini öldürmelerini kahkahalarla kumar malzemesi yapan insanlardır, Medeniyetlerini, daha doğrusu medeniyetsizliklerini bu temeller üzerine kurmuşlardır.

Bunlar insanları aslanın önüne atıp kahkaha atarlar

Bunlar aslanların önüne insanları atarak onları parçalarken o insanın hayatından zevk alıp Kahkahalar atan bir medeniyetin kalıntılarıdır. Bunlar Medeni değil, bunlar insan değil, bunlar da insanlık yok bundan emin olun. Sadece şu vardır. Bu sizi aldatmasın kendi vatandaşına İnsan muamelesi yapıyorlar. Sadece kendi vatandaşına insanlık yapıyorlar ama özellikle Müslüman alemine ve üçüncü dünya ülkelerine, yani kendilerinden olmayan insanlara zulüm yapıyorlar ve onları insan yerine koymuyorlar.

Amerika Dünyanın mafyasıdır

Hep söylüyorum bir söz vardır Dünyanın Jandarması diye bunu bugün Amerika içinde kullanıyorlar. Bunlar Jandarma falan değil Jandarma kanun mücadelesi veren, halk mücadelesi veren, insanları koruyan bir teşkilattır bir anlayıştır, bunlar dünyanın mafyasıdır, cinayet isterler, kandırırlar, korkuturlar, çalarlar, çökerler başkasında olanı alırlar ve bütün bu çaldıklarını da kendi insanları için harcarlar ve diğerlerine işte bugünkü manzara ile karşı karşıya bırakırlar.

Atilla ilhan Batı için demiş ki yaşlı kahpe terimini kullanıyor. Mehmet Akif’te medeniyet denilen kahpe diyor bunlara ve 100 yıl önce onların halini görmüş. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar diyor. O diş kırılacak. Mehmet Akif tarihten tarih tekerrür eder diyorlar. Tarih tekerrür eder diyorlar. Halbuki tarihten ders alınmadığı zaman tekerrür eder. Biz Allah'ın izinde tarihten dersimizi aldık ve tekerrür etmeyecek.”

Vali Ahmet Çınar gençlere seslendi…

Bin kişi subay ve astsubay alınacak ancak 10 bin kişi müracaat ediyor.

Biz böyle büyük bir milletiz. Ve bunun büyük çoğunluğu ise vatan aşkı için müracaat ediyorlar.  Şu ortam da, savaş denilebilecek ortam da hiç kimse gidip de o işin peşine düşmez.

Sevgili gençler şundan emin olun, bu millet çok büyük bir millet. Büyük onur duyacağınız, gurur duyacağınız, göğsünüzün kabaracağı büyük bir millettir.

Vahdettin de bizim, Atatürk’de bizim…

Vahdettin düşman etmeye çalışıyorlar. Lokantalarda bulaşıkçılık yaptı İmparatorun ailesi, bütün dünyanın imparatorluğunu korurken bu oldu.

Oysa Vahdettin, Mustafa Kemal’le güzel bir ilişkisi vardı. Mustafa Kemal onun yaveri, emir subayı. Birlikte Avusturya’ya gidiyorlar, Macaristan da kaplıcaları ile bilenen bir şehir vardı, Vadettin, Mustafa Kemal’in böbrekleri ağrıyor diye özel bir tevkifle onu Krlar valiye gönderiyor git tedavi ol diye.

Sonra oradan bir takım çiçekleri topluyor aynı kaplıca modelini Yalova’da kuruyor. Bugün orada ki çiçekler Atatürk çiçeği… Oradan gelen çicekler. Bir sorun yok. Osmanlı subayı Mustafa Kemal ve Vadettin in kızına da aşık, Enver paşa da aşık, kızı Enver paşa alıyor, Mustafa Kemal kızıyor bu işe ve böyle bir ilişkiler vardı. Şimdi bu dediğimiz Vahdettin Mustafa Kemal’i kurtuluş savaşanı başlatmış….. Anadolu’ya kendisi gönderdi. Ve o zamanın en iyi teklerin biri ile Bandırma vapuru ile gönderdi. Ve parasını da verdi. Sonradan bir rejim değişikliği kafasında oluşan Cumhuriyete geçiş modelinde Mustafa Kemal Sultanlıkla yollarını ayırdı. Ama biz o padişahı hain olarak öğrendik.

Biz büyük bir medeniyetiz…

Sevgili gençler binlerce yıllık büyük bir medeniyetin mensuplarıyız bütün geçmişimizin Selçuklu, Osmanlı daha önce tüm padişahlar çok büyük adamlardı, çok büyük medeniyetler kurdular. Çok iyi eğitimler alıyorlardı. Şairdiler, savaşçıydılar, müthiş güzel eğitimler alıyordu. İletişim olmadığı yerde ileri yönetmek ve bütün dünyaya hükmedecek kadar devleti kim yönetebilir. Onlar bizim atalarımızdı ve biz onlarla da gurur duymalıyız. Mustafa Kemal’de yeni Türkiye’nin yeni Cumhuriyetin… kuruluşunun da önderdir onla da gurur duymalıyız. Biz tarihimizi seversek ve bilirsek geleceğimizi iyi inşa ederiz. Bu yönüyle sizler büyük adamlarsınız sizler büyük sorumluluklar almış gençlersiniz. Bütün dünyanın Müslümanları sizlerden medet umuyorlar. Kendinizi yetiştirmeniz lazım, okumanız lazım. Ne iş yaparsınız yapın en iyisini ve dürüstçe yapmak zorundayız. Hepimizde öyle. Benim size buradan tavsiyem budur.

Aşağılık kompleksleri ile büyütülmeye çalışıldık

Biz aşağılık kompleksleri ile büyütülmeye çalışıldık. Batı her şeydir, batı en akıllıdır, Batı yapar, biz yapamayız diye büyütüldük. Ama şundan emin olun ki; Batılaşmak insanlıktan  çıkmaktır benim nazarımda. Dolayısıyla biz kendimiziz. Kendimiz olarak, milli olarak yürüyeceğiz. Birlik olmak zorundayız. Şu savaş ortamında bütün dünya bize saldırmışken “Efendim PKK öyle miydi, PYD böylemiydi, öteki böylemiydi” diyerek,  bu ülkenin imajına zarar verecek, bu ülkeyi terör örgütleriyle dirsek teması yapıyor diye gösterecek, bu milletin şanına, devletin itibarına zarar verecek söylemler içerisinde olacak her kim varsa yanlış biridir. Bunu bile bilerek yapıyorsa haindir, bilmeden yapıyorsa aldanmıştır. Gün gelir birlik olup ağzımızı burnumuzu tutmamız gerekir. Bu, bu kadar basittir”

Vali Çınar’ın yaptığı konuşmanın ardından, Devlet Övünç Madalyalarını şehit ailelerine ve gazilere tek tek takdim etti.

Törende, Vali Ahmet çınar. sırasıyla

- Şehit İslam Çakar'ın madalyası babası Şeref Çakar'a,

-Şehit Göksal Cin'in madalyası babası Şaban Cin'e,

-Şehit Kader Acar'ın madalyası kardeşi Davut Acar'a,

-Şehit Bahattin Bakır'ın babası Hüseyin Bakır'a verildi.

-Şehit Okan Korkut'un madalyası babası Necati Bozkurt'a,

-Şehit Kenan Döngel'in madalyası babası Özcan Döngel'e,

-Şehit Kerim Keçeci'nin madalyası babası Naim Keçeci'ye,

-Şehit Burak Saraçlı'nın madalyası babası Kamil Saraçlı'ya,

-Şehit Emrah Kartal'ın madalyası babası Ercan Kartal'a,

-Şehit Mücahit Coşkun'un madalyası kızı Ayşe Erva Coşkun'a,

-Şehit Çağdaş Arslan'ın madalyası babası Adnan Arslan'a,

-Şehit Yusuf Yelkenci'nin madalyası babası Nevzat Yelkenci ile ayrıca

Editör: TE Bilisim