Önceki gün Zonguldak Valisi Ahmet Çınar başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, enteresan konuşmalar yaşandı.



Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, çıkan fırtınadan Kilimli Sahil yolunun büyük zarar gördüğünü anlatırken, Kilimli Belediyesi'nin yola çöp, hafriyat ve toprak dökmesinden şikayet etti.



Özendi, "Kilimli sahil yolu fırtınada çok büyük zarar gördü. Tahkimatlar  dağılmış durumda..  Fırtına bize gösterdi ki ileride bir mahmuz yapılması şart yoksa biz oraya tahkimat yapsak yine böyle bir fırtınada o tahkimat dağılır. Ayrıca bugün sabah fotoğrafladım. Kilimli sahil yolu çöplüğe dönmüş durumda. Kilimli Belediye Başkanı burada. İnanın orası çöplükten farksız. Çöp dökülmüş; hafriyat dökülmüş durumda. Bu engellenmeli” dedi.



Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç’da, “O alan yeşil alan ve yeşil alanı korumak için toprak dolduruyorum. Kilimli sahil yolu bizim ben oraya niye zarar vereyim ki. Oraya çöp döküyorum. Oraya başka firmalar inşaat atıkları dökülüyor” dedi.



Bunun üzerine tekrar söz alan Karayolları 15.Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’de, “Başkanım toprak dökülüyor, çöp dökülüyor, hafriyat dökülüyor. Güzelleştirme işini bize bırakın etmeyin,e ylemeyin başkanım. Toprak siz dökmeyin ben dökeyim ama oraya çöp dökülüyor, inşaat hafriyatları dökülüyor. Bun engellensin” dedi.



Vali Çınar; Gerekirse Jandarma dikin...



Bunun üzerine Vali Ahmet Çınar’a, Kilimli Kaymakamı Hakan Özarslan’a dönerek, “Buna müsaade edemeyiz. Oraya bir şey dökülemez. Oraya bir jandarma dikin ve bundan sonra dökümlere engel olsun. Ayrıca en ağır şekilde cezalandırılsın. Bu güne kadar bu seviyeye gelmesi de kötü olmuş. Bu güne kadar neden görülmemiş, neden ceza uygulanmamış.  Çıkın dolaşın. Boş vermeyin bir şeyi” talimatını verdi.
Editör: TE Bilisim