Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Zonguldak’ta görev yapan gazetecilerle kahvaltı da bir araya gelirken, gazetecilere yönelik sözleri şok etkisine neden oldu.

Vali Tutulmaz, “Kimse alınmasın. Sizin yazdıklarınızın, samimi doğru olduğuna inansam, ben o gün bunların peşine takılırım ama arada ne var?” diyerek yapılan bazı haberlere güvenmediğini ima etti.

İşte Vali Tutulmaz’ın o sözleri;

Belediyeler bizim doğrudan emrimiz altında olan yerler değildir. Bunu özellikle ifade etmek isterim. Belediyelerin üzerinde sadece bizim vesayet denetimimiz vardır. O da kararları üzerinden bir karar olduğundan hukuka aykırılık varsa biz ona bakarız. Bunun yanında tabi suç işledikleri yönünde şikayetler ihbarlar varsa bu konuda da biz valilik olarak ön inceleme yaparız. Ya da ilçelerde ise, belde ise kaymakamlıklar ön inceleme yapar. Eğer ön incelemeler sonucunda bir suç iddiası, şüphesi var ise bakanlıktan müfettiş isteriz. Çünkü bizim belediyeler üzerine, valilikler olarak doğrudan soruşturma yapma yetkimiz yok. Ön inceleme yapabiliriz. Ön incelemeden sonrada müfettiş isteriz. Şu anda dediğiniz belediyelerden biriyle ilgili Ereğli Kaymakamlığınca soruşturma, ön inceleme soruşturması açıldı. Öninceleme yapılıyor. Ön inceleme sonucunda eğer herhangi bir suç şüphesi oluşursa bunu biz bakanlığa göndereceğiz. Bakanlıktan müfettiş isteyeceğiz. Ondan sonraki bölüm bakanlığın taktiridir. Biz ön inceleme yapıyoruz. Bazen basındaki arkadaşlar bizden şunu bekliyor olabilir.

Biz ön inceleme yapıyoruz. Bazen basındaki arkadaşlar bizden şunu bekliyor olabilir. Onu da ben haklı buluyorum. Ya biz yazdık, kamu niye harekete geçmiyor. Şimdi arkadaşlar, sakın kimse üzerine alınmasın ama basının tavrı bazen, ya ben size şunu samimi inansam. Samimi söylüyorum. Kimse alınmasın. Sizin yazdıklarınızın, samimi doğru olduğuna inansam, ben o gün bunların peşine takılırım ama arada ne var? Bunu niye yazıyor? Başka bir şey mi var? Demeye başladığımız an o zaman diyoruz ki; ‘Bakalım bir olgunlaşsın, bir yazılsın, çizilsin. Biraz bekliyoruz. Samimi olalım ama siz bize şu güveni verin. Hepinize söylüyorum. Kimseye değil” dedi.

Editör: TE Bilisim