Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Hülya Özçelik, bel altı yazılarıyla ünlü Ali Rıza Tığ’ın ahlak dışı yazılarının arkasında bulunan siyasetçi ve yetkililerin ayıbı olduğunu söyledi.

İşte o açıklama; (Paylaşımda yapılan yorumlarda imla hatası ve kelime hatalarına dokunulmadan orijinal haliyle yayınlıyoruz)

Valimizin yaptığı çağrı saptırılmasın.

Zonguldak ilimizde açmış olduğumuz madde bağımlılığı ile mücadele ve Eğitim derneğimize sebebini hala çözemediğimiz sebebten dolayı bir basın kurulu tarafından sözlü saldırıya uğradık, konuyla ilgili sayın valimize durumu anlattım kendiside bizlere yasal hakkımızı arayın ve bu koruma kararları şu şekilde olur diye zaten anlattı .

Yatak odalarına girmeyin dedik

Bizler dernek olarak kurulumu henüz iki ay olmuştu kurulduktan sonra ilk olarak zaman zaman ortaklaşa cilışacagimiz bazı resmi kurumlar olduğu için işe resmi kurumları ziyaret etmekle başladık, resmi kurumları ziyaret ettiğimiz in ikinci günü sayfasında siz önce koltuk bağımlılığını bırakın göreve geldigimizden beri kaç kişiyi uyuşturucudan kurtardıniz diyerek sayfasında yayınladı ,bizlerde kendisine bu ciddi bir konu sizler kamuda ,siyasette ,ticarette olan kişilerin yatak odası haberleri yerine bu ciddi sorunları taşıyın milletin otel odaları yatak odaları haberlerini bizler takip etmek istemiyoruz dedik .

Ahlaksızca cevap veriyor

Geçmişe dönük köşesindeki bütün özel Hayat haberlerinin başlıklarında biz encok okunan gazeteyiz diyen bu basın kurumunun argo sözcüklerleri oraya hangi ahlaka sigdirirak yazdığıni bilmiyoruz.Bizim cevabimizdan sonra özel hayatlarinda rahat hareket etmek isteyen bir kesim yatak odalarından çıkın demiş biz kimsenin yatak odasına girmiyoruz sizde girmeyin hatta çıkın diyerek bizlere cevap verdi ,tum verdigi ahlaksizca cevaplar ekran görüntüsü olarak alınmıştır.

Ahlaksız cevapların ardından kadınlarımız ayağı kalktı

Dernegimize gençliğimiz için ilimiz için gönüllü olarak giren anneler genç kızlarımız bu cevaptan sonra ayağa kalktı ,yine derneğimizin Denetim kurulu başkanı olan aynı zamanda tığ sülalesinin gelini olduğunu bizlere söyleyen Selvi Tığ arkadaşımız bana müsade edin cevabını ben vereyim çünkü bu çirkin saldırı affedilemez dedi.

Bana iftira attı

Kendi el yazısı ve imzasıyla burada bulunan basin camiasına bir aciklama gönderdi, bu acikamadan sonra gazete sahibi telaşa kapılıp bu gelin kim arayışına girdi ve sayfasına bizim sulalede böyle bir gelin yok bu açıklamayı Hülya yaptı diyerek iftirada bulundu. Selvi arkadaşımız bir kaç gündür evinde boya yapılmasından dolayı sessizdi dün kendisiyle görüştüm işlerim bitsin önce ben bu sülalenin gelinimiymisim bunu valilik nüfus idaresine gidip resmi yazıyla ispatlicam daha sonrada kadınlarımız için yapılan bu çirkin saldırı için tüm basinı çağırıp cevap vericem dedi.

Arkasındaki yetkililerin ve siyasetçilerin ayıbıdır…

Devletimizin içinde görev alan kişilerin aile hayatları özel hayatlari kişinin kendisini ilgilendirir bu ahlak dışı yazıların yazılmasınin arkasında hangi siyasetçi duruyorsa hangi yetkililer duruyorsa bu onlarında ayıbıdır .Çirkin başlıklarla bütün kelimeleri küçüğünden büyüğüne herkez okuyor TV ekranlarında bile bazı cümleleri rütük engellerken bunlara neden engel olunmuyor ?

Vali’nin açıklamalarını kendisine tarafına çevirmiş

Geçen gün basınımızın seçimlerine katılan Valimiz ağır eleştirilerde bulunarak basında bulunan kişilere seslenmiş bunu kendi tarafına çevirmeye çalışan bu gazetecimiz sanki bu kendisi için geçerli değil anlamı yükleyerek diğer basın kuruluşu için sayfasına yazılar yazmış .

Vali bizim çağrılarımıza kulak verdi

Yaptığı ahlak dışı haberler karşısında Alev kardesimiz sık sık Valimize çağrıda bulunmuş ve bu konuyla ilgili bu basın kuruluşunun takip edilmesini istemisti .Valimizde bizim ve Alev kardesimizin çağrılarına kulak tıkanmamis olacakki tüm basın kuruluşlarına çağrıda bulunmuştur kendisine bu asil davranışı için teşekkür ediyoruz ..

Kimlere yazdığını itiraf etti

Kişilerin özel hayatları kendisini ilgilendirir ben istediğim kişiyle olurum çocuk yaparım evlenirim gezerim sözlerimi sayfasina yazdığım yazıyı kırparak taşıyan bu basin kuruluşu benim bunu sadece kendi adıma yazdığımı ima ederek biz seni biliyoruz sıkıntı yok biz senin haberi yapmıyoruz biz kamu dairelerinde çalışan ,siyatte olan ,kisilerin özel hayatlarını yaziyoruz diyerek zaten kendiside itiraf ettikten sonra söylenecek çokta bişi yoktur. Bundan sonrası yetkilileri ilgilendirirki devlet içerisinde buna razı gelen kim varsa bu onların görevidir.

Romanlar Derneği’ni kapatmak zorunda kaldı

Geçen gün derneğimizi ziyarete gelen ilimizde Romanlar Derneği kuran Haktan bey derneği bu basın kurulusu sahibi yüzünden biz geçen ay kapattık bizimlede ilgili çok çirkin bir yazı yazmış kendi vatandasim ayağa kalkmış bu yazıdan sonra bir özür dahi dilememis olan bu basın kulusunun yüzünden ben derneği kendi vatandaslarim Yannis bişi yapmasın diye kapatmak zorunda kaldım dedi .

“Önce bize gelecekler” baskısı yapıyor…

İlimizde siyasetten tutun kamu kuruluşunda olanlar sivil toplum kuruluşları ticarethane sahipleri kim olursa olsun önce bizlere gelecek baskısı yapan bu basın bakalım bu düşünceyi ne zaman bırakıp yayıncılık hayatina devam edecek. Anlamadığı şu var hani şahsım adına yazdığı yazının birinde o partiye soyunmuş sonra bu partiye soyunmus şimdi derneğe soyunmuş yazilariyla benden bahsediyor ya kendisi bu güne kadar mağdur insanlara karşı hangi faydalı işler icerisinde bulumuş acaba Ben ve benim gibi insanlar oturmaz çaresizliğin magdurlugun olduğu yerlerde mutlaka mucadele eder benim derdim madem soyunmak soyunanlarin cebinde parası altında son model arabası yazlığı kışlıgı yatı katı fabrikası ticarethanesi olur acaba bir araştirmismi 24 yıl siyasetin içinde olan Hülyanın nesi var 24 yıl kendi ve ailesi için hangi yetkiliden siyasetçiden yardım istemiş yada almış .

Vebal almak kul hakkıdır…

Girdiği seçimlerde evlerin içlerine kadar giren çoğu insana yardım eden Hülyanın nesi varmış sormusmu ? Hiç biseyi yoksa kimseden bir kuruş para cebine sokmadiysa bu işte bir yannislik var demektir Vebal almak kul hakkdır belki bu yazduıgın çirkin yazılarin bu dünyada bir cezasini gormiceksin ama mahşerde bunun mutlaka bir cezası olacaktir .Kul hakkına Allah bile karışmıyor kulum ölmeden helallik al diyor .Ölmicekmis gibi yaşayan sizler Allah'tan korkmadan yaşamlarıniza devam edin devam edin ki benimle birlikte bir çok insan mahşerde sizleri karşılasin .

Herkesin özel yaşantısı kendisini ilgilendirir…

Tekrar söylüyorum bu yazımıda diğeri gibi kırparak sayfanıza tasicaksiniz biliyorum ama yine söylüyorum herkesin özel hayatı ailesini ve kendini ilgilendirir insanların özel hayatı üzerinden para kazanmaya çalışan kim varsa kendine çeki düzen versin .Son olarak bizler burda gençlerimiz için bu batakliga sürüklenmiş kişilerin aileleri için mağdur olan annelerimiz için burdayiz sizin gibi kişiler yolumuzu kapatmaya çalışsada yılmicaz biz bu işi Allah rızası ve insanlık için yapıyoruz .  İki aydır bu yönetim kurulundaki kişiler bu derneği kurmak için ceplerinden harcadılar destek almadan kurduk ve bir kişiyi dahi bu zehirden kurtarabilirsek bunun sevinci bizlere yeterde artar bile .Biz sizin çirkin tabirinizle yine soyunduk bundanda onur duyuyoruz .Devletimizden destek bekliyoruz ,o destekler gelirse inaniyorumki çok kişilere bu şehirde sahip çıkacağız .

Vali Mustafa Tutulmaz’a seslendi…

Valimize rica ettim lütfen bizi ve çalışmalarımızı takip edin diye Bu basin kuruluşunun bizler hakkında yazdığı ne varsa hepsini Çalışarak cürütecegiz Ben bu güne kadar özel hayatimdada iş hayatimda kolay bişi yaşamadım ben zor günlerin insanıyım ve nerde yardıma ihtiyacı olan var bir karşılık beklemeden koşarım ,evet belki Allah'ın bize emrettiği ibadetleri tam yapmıyor olabilirim ama insanlık adına herşeyi yaptım yapmayada devam edeceğim .İnsanlar bu dünyadada mahserdede yaptıklarıyla anılır.İlimizde bulunan halkımızada sesleniyorum bu güzel kadroya güvenin biz koltuk bağımlısı değiliz biz hizmet bağımlısıyız.

Buyrun köşe yazılarına bakın…

Buyrun ilinde en iyi gazeteciyiz diye bahseden kişinin sayfasındaki köşe yazılarından bir kaç örnek üzülerek paylaşıyorum TV yayinlarina Rütük engeli getirenler bunları neden engellemiyor başlıklara bakin

Vali Mustafa Tutulmaz Gazeteciler Cemiyeti Kongresinde ne söylemişti;

“Basın demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından birisidir. Dördüncü kuvvet olarak tanınır ve bu yönüyle saygı ve değer görür. Ancak bu saygı ve değeri in kalıcı olabilmesi devamlı olabilmesi ancak ancak basın mensuplarının bu mesleğin etik kurallarına uyması gerekir. Zonguldak’ta basının maalesef eleştiri olan bir yönü var. Kamu kurumlarının ve siyasetinde eleştiri olan yönü var. Ben bugüne kadar çalıştığım hiçbir vilayette buradaki basın kadar sıkıntılı bir şey görmedim. Kusura bakmayın geçen yıl geldiğimde dedim ki, Zonguldak paydasında buluşalım ve sevgi dilini konuşalım. Nefret dili ile işimiz olmasın. Sevgi diliyle konuşarak sevgiyi üretelim. Sevgi dili iyi giderken bir anda ne olduysa basının bazı grupları eski hastalıklarına geri döndü. Basının dördüncü kuvvet olmasında şantaj yok. Basının başkasını yerine geçerek karar vermesi yok. Eğer dördüncü kuvveti ekonomik çıkarları, kişisel çıkarları ön plana çıkararak çalışmak ve yazmak yok. Kusurabakmayın ama basının genel kurulunda bunları söylemek benim boynumun borcudur. Söylemezsem de vicdanen vicdanen rahatsızlık duyarım.”

Editör: TE Bilisim