Zonguldak’ı asfaltla tanıştırdıklarını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan, 36 yıldır asfalt yüzü görmeyen Dilaver mahallesini asfaltladıklarını söyledi.

Eleştiriler karşısında çalışan personelin moralinin bozulduğunu ifade eden Başkan Alan, “vatandaş hemen olsun istiyor, elimizde sihirli değnek yok” dedi.

Alan yaptığı açıklamada, “Bir dönem Hollanda’ya gitmiştik. Gece yarısı eksi derecelerde asfalt döküldüğünü gördük. Bunu siz bu ülkede yapsanız algı çalışmaları yaparak yıpratmaya çalışırlar. Zonguldak’ta 36 yıl asfalt yüzü görmemiş Dilaver’e asfalt döktük. Zonguldak’ta da asfalt çalışmalarında olsun, asfaltın kalitesi, asfaltın şerbeti yada mazgallar olsun bunları teknik arkadalaş bilir. 70 bin tondan fazla asfalt ile Zonguldak’ı tanıştırdık. Hep aynı yerlere değil 19 mahalleye eşit mesafede hizmet götürmeye çalışıyoruz. Yok pandemi varmış diyerek asfalt dökmeyelim demedik. Sırf siyaset yapmak için yalandan eleştiri yapmasınlar. Ufacık bir şeyden belediye çalışmıyor dendiğinde belediye çalışanlarının morali bozuluyor. Emeğe saygı istiyoruz. Bazen gücümüz yetmiyor. Mali anlamda yetişemediğimiz zamanlar oluyor. Hastalık oluyor personel noksanlığı oluyor. Ama vatandaş hemen olsun istiyor. Ama bizim de elimizde sihirli değnek yok. Soğuk havalarda çalışan personel arkadaşlarımızın moralinin bozulmasını istemiyoruz. Teknik anlamda işini bilen arkadaşları eleştiri yapmak için boş boş konuşulmasının da Zonguldak’a bir faydası olmayacağını düşünüyorum. Bakın çevre bakanımız Zonguldak’ın çevre anlamında çok geri kaldığını söyledi. Bu şunun yada bunun suçu değil. Bu ülkenin ilk vilayeti olan bu şehrin bu noktada olması tüm paydaşların hatasıdır.”

Editör: TE Bilisim