Zonguldak insanının sağlığını tehdit eden EREN Enerji sahibi Emir Eren’e seslenen vatandaşlar, Eren Enerji’nin aidat ödediği kuruluşlarla algı operasyonu yaptığını, insan sağlığının para ile satın alınamayacağını belirterek tepki gösterdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Elektrik Santrallerine getirdiği baca filtresi zorunluluğunun ardından Çatalağzı’nda bulunan ÇATES, Ocak ayında elektrik üretimine kapatıldı.

Baca filtrasyonu nedeniyle aylardır kapalı olan ÇATES’in yetkilileri yeni yatırım ile üretim faaliyetine geçmeye çalışırken, Dünya’nın en prestijli Çevre ödülü olan “Yeşil Dünya Ödül”lerinde “Yeşil Dünya Gümüş Ödülü”ne layık görülen 5 üniteli 3 termik santrali bulunan EREN Enerji bölgenin havasını kirletmeyi sürdürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hava ölçüm izleme grafiğine göre EREN Enerji’nin bulunduğu Çatalağzı bölgesinde “Hasas” uyarısı yapıldı.

Bölgede bulunan diğer santral olan ÇATES’in aylardır üretime kapalı olmasına rağmen, EREN Enerji göz göre göre havayı kirletmeye devam ederken, Zonguldak’ta görev yapan yetkililer çevre kirliliğini seyretmeye devam ediyor.

Zonguldak’ın havasını kirleten ve insan sağlığını tehdit eden EREN Enerji’nin üretim faaliyetine başlamasının ardından kanser vakalarındaki artış ve Çocuk Onkoloji Servisi açılarak kanserli çocuk sayısında artış olduğu gözlendi.

Editör: TE Bilisim