Zonguldak Valiliği’nin sadece taşımalı eğitime bir gün süreyle tatil etmesi, kent merkezlerinde yaşayan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bir çok veli, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın bu kararı tekrar gözden geçirmesini isterken, özellikle Zonguldak Merkez İlçe’de yaşayan veliler halen ara yolların kar ve an itibariyle buzlanma ile karşı karşıya olduğunu söylediler.

Zonguldak’ın en ücra mahallelerinden biri olan Dilaver mahallesinde oturduğunu belirten bir veli, “Biz Dilaver’de oturuyoruz, şu an yerler cam gibi, sabahı düşünemiyoruz bile. Yollarımız çok kötü, tuzlama çalışmaları yapılmadı. Bu şartlar altında çocuklarımızı okula nasıl göndereceğiz. Göndermesem, sınavı var. Mecburen göndereceğim ancak Allah muhafaza bir şey olursa bunun hesabını kim verecek?” derken Vali Mustafa Tutulmaz’ın bu kararı bir kez daha gözden geçirmesini talep ettiler.

Başka bir veli, “Sanki Zonguldak güllük gülistanlık. Sabah -2, -5 derece ayaz olacak. Zonguldak Belediyesi’nin tuzlama çalışması yok. 19 Mahallede sabaha kadar tuzlama çalışmasının yetişmesi de mümkün değil. Zonguldak rampa ve sokakları dar. Servis araçları normal hava şartlarında dönemiyor, bu ayazda nasıl dönecek. Sayın Vali’nin Zonguldak Merkez şartlarını da dikkate alarak karar vermesini istiyoruz” dedi.

Kent Merkezinde bulunan Gazi Okulu’nda bir veli ise, “Daha dün gece rampadan aşağıya bir araç kayarak, dubalara çarparak AKM yokuşundan indi. 5 Dakika sonra bu kaza olsaydı, öğrencilerin çıkış saatine denk gelecekti. Böyle bir korku atlattıktan sonra üstelik tuzlama çalışmalarının da olmadığı bir ortamda bu karardan vazgeçilmesini istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim