TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun TTK’yı zarara uğratan kararları sürüyor.

4 Milyon vererek Asma Lavuarını alan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, tesisi hurdaya ayırırken, burada çalışan işçilerin tazminat davaları ile de karşı karşıya kaldı. TTK’nın en verimli lavuarını kapatarak kurumu zarara uğratan Genel Müdür, Çatalağzı’nda bulunan lavuarın kömürü sdereye dökülmesine ise izin vermesi kurumun işçiden değil, yönetim zafiyeti nedeniyle zarar ettiğini ortaya koydu.

Zarar üstüne zarar…

Kömür üretiminde kullanılan ‘dinamit Lokum’ malzemesini temin etmediği için üretimin % 60 oranında düşmesine neden olan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Ciner Gruptan devraldığı yaklaşık 4 milyonluk lavuarı hurdaya ayırırken, kurumun en verimli lavuarı, Asma Lavuarını kapatma kararı aldı.

Kömür kamyonlarla Karadon’a sevk edilecek!

Üzülmez kömürünü Asma Lavuarında yaklaşık 11 TL’ye yıkattıran TTK Genel Müdürü Eroğlu, Asma Lavuarını kapatarak Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nden çıkan kömürü  Karadon’a kamyonlarla nakliye etme kararı alması şaşkınlığa neden oldu.

Üzülmez kömürünü Asma Lavuarında 11 TL’ye ihale ile yıkatan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Üzülmez Müessesinden çıkan kömürü kilometre uzaklıkta bulunan Karadon’a nakletme kararıyla kuruma artı maliyet getirirken, taşkömürü özelliği bulunan kömürün 3-4 kez nakliye edilecek olması nedeniyle satılabilir özelliğini yitireceği ileri sürülüyor.

İşçiler tazminat davasını kazandı

Diğer taraftan Asma Lavuarının kapatılma kararı nedeniyle tesiste çalışan işçiler Türkiye Taşkömürü Kurumu’na açtıkları davayı kazandıkları TTK’nın ise bir üst mahkemeye itiraz ettiği öğrenildi.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’na sorular;

Asma’da bulunan Ciner Grup’a ait Lavuarı neden 4 Milyon TL’ye aldınız?

4 Milyon verdiğiniz lavuar tesisi neden hurdaya vermeye karar verdiniz?

En verimli Asma Lavuarı kapatma nedeniniz nedir?

Üzülmez kömürünü yerinde yaklaşık 11 TL’ye yıkatıyordunuz, kömürün Karadon’a taşınma kararı ile nakliyeye ne kadar ödeyeceksiniz? Bu kömürü orada kaç liraya yıkatacaksınız? Artan maliyeti cebinizden mi vermeyi düşünüyorsunuz?

Karadon’a kurduğunuz yaklaşık 1 milyon TL’ye yaptırdığınız CAKA tesisi çalışıyor mu?

Çatalağzı’nda bulunan işletmeciliğini Zafer Madenciliğin yaptığı lavuarda kömürün dereye dökülmesine neden müsade ediyorsunuz?

Editör: TE Bilisim