Gazi Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel, tasarruf tedbirleri kapsamında gün ışımadan okula gitmek zorunda kalan öğrencilerin sesi oldu.

İkili eğitim gören öğrencilerin karanlıkta okula gitmek zorunda kaldıklarını belirten Demirel, haftasonu (Pazar) sabah saatlerinde yanan sokak lambalarına bir veli ve anne olarak tepki göstererek “Ya çocukların tekli eğitime bir an evvel geçmesi için çalışmaları hızlandırın yada sokak lambaları bu saatte olduğu gibi yanmaya devam etsin” dedi.

Dilek Sümer Demirel, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda;

Yeni alınan tasarruf planları gereği hafta içi 07:00 da kapatılan sokak lambaları hafta sonu saat 09:10 itibari ile hala yanmaya devam ediyor.

Yıkılan okullarımızın yenileme inşaatları iki senedir bitirilmediği için transfer gelen öğrencilerle tek okulda ikili eğitim görmek zorunda bırakılan ilkokul çağındaki çocuklarımızın okullarına gitmek için gerek servisle gerekse yürüyerek gün ışımadan 07:15 gibi sokağa çıktığı düşünüldüğünde, haftaiçi yanmayan sokak lambalarının, Pazar günü bu saatte yanıyor olmasına bir anne ve veli olarak tepkisiz kalamadım.

Ya çocukların tekli eğitime bir an evvel geçmesi için çalışmaları hızlandırın yada sokak lambaları bu saatte olduğu gibi yanmaya devam etsin....

Editör: TE Bilisim