AK Parti Zonguldak Milletvekillerinin aynaya bakması gerektiğini belirten Demirtaş, 20 yıldır Türkiye’yi, Zonguldak’ı ve TTK’yı AK Parti iktidarının yönettiğini belirterek “AK Parti Zonguldak Milletvekilleri önce aynaya bir baksınlar” dedi.

İktidarın ülkenin her yerinde yolsuzluk yaptığını, yolsuzluğun paçalarından aktığını ancak TTK’ya gelince ‘para yok’ dediklerini ileri süren CHP Milletvekilli Demirtaş,  “Yandaş müteahhitlere para akıtıyorlar TTK’ya gelince para yok. Valla yok öyle bir şey. TTK zarar ediyor, TTK’yı masaya yatıralım diyorlar. İnsanın günaydın diyesi geliyor. E günaydın!” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekillerinin son günlerde “TTK zarar ediyor, masaya yatıralım” eleştirilerinin aciziyet ve beceriksizlik olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, “20 yıldır TTK’yı kim yönetiyor? TTK’ya Genel Müdürleri kim atıyor bir baksınlar? Hafıza kaybı yaşıyorlar” diyerek eleştirdi.

İşte Kanal Z’de sabah programına telefonla bağlanan Ünal Demirtaş’ın açıklamaları;

Çolakoğlu değerli bir isim ama sanırım TTK’nın geçmişini bilmiyor, Zonguldak’ın geçmişini bilmiyor. Şöyle bir baksın aynaya. TTK’nın 1 Milyar 300 Milyonluk zararına kim sebep olmuş, şöyle bir aynaya baksın kendisini görür, Ak Partiyi görür, Ak Parti kadrolarını görür. Onun için iktidar partisi bu konuda söz söyleyecek en son kişilerdir. İktidar çözüm üretmek için iktidardır. 20 yıldır TTK’yı yöneteceksin ve TTK zarar ediyor deyip ‘TTK’yı masaya yatıralım” diyeceksin, bu olmaz. Bu aciziyet ifadesindir, bu çaresizliğin ifadesidir. Bu kendis suçunu başkalarına yıkma çabasıdır. AK Partili Milletvekilleri şöyle bir aynaya baksınlar. 20 yıldır Zonguldak’ı kim yönetiyor, 20 yıldır TTK’yı kim yönetiyor? TTK’ya Genel Müdürleri kim atıyor bir baksınlar? Hafıza kaybı yaşıyorlar. TTK’yı bu hale düşüren, TTK’ya zarar ettiren, TTK’yı kapısına kilit vuracak hale getiren  AK Parti zihniyetinin ta kendisidir. O yüzden Ahmet Çolakoğlu aynaya bir baksın.

TTK nereden nereye geldi bir bakmamız lazım. Türkiye Taşkömürü Kurumu Türkiye’nin göz bebeği bir kurumdu. AK Parti İktidara geldiğinde 3 milyon ton üretim yapılıyordu. Ve 18 bin işçi çalışıyordu. Şu anda üretim 700-800 bin tonun altına düşmüş üretim. İşçi sayımızda dramatik bir düşüş var hemde üretimde dramatik bir düşüş var. Yatırımları da doğru dürüst yapamamışlar, becerememişler yani. Aslında AK Parti iktidarının ne kadar beceriksiz olduğunu ne kadar bu işten anlamadığını TTK tablosu göstermektedir.

Bu gün TTK’dan kömür ihtiyacını almaya kalkışın, kömür yok. ERDEMİR’e Güney Afrika’dan kömür geliyor, Colombia’dan kömür geliyor, Rusya’dan kömür geliyor. ERDEMİR niye Zonguldak’a kurulmuş. Zonguldak’ı bu hale getirmişler. Peki kömür yok mu 150 yıl yetecek kadar var. İki yıl önce TTK’ya 35 bin kişi müraacat etmiş, yani çalışacak işçi de var. Ama AK Parti’nin çürümüş, kokuşmuş zihniyetidir bu. Türkiye’yi ne hale getirdiler. Her yerde yolsuzluk paçalarından akıyor. Her yere para döküyorlar, israfın boyutları çok büyük. Yandaşlarına para akıtıyorlar. Yandaş müteahhitlere para akıtıyorlar TTK’ya gelince para yok. Valla yok öyle bir şey. TTK zarar ediyor, TTK’yı masaya yatıralım diyorlar. İnsanın günaydın diyesi geliyor. E günaydın!

Editör: TE Bilisim