Ruhsat maden ocağında meydana göçükten 11 saat sonra kurtarılan 51 yaşındaki Erdal Aşkar, bu gün Krat Camiinde, ikindi namazına müteakip son yolculuğuna uğurlanacak.
Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesi Hoşgörü Sokak üzerinde ruhsatsız olarak işletilen bir maden ocağında 13:30 sıralarında göçük meydana geldi. Göçükte Serkan K. isimli işçi mesai arkadaşlarının yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırılmış, göçükte kalan 51 yaşındaki Erdal Aşkar ise 11 saat süren çalışmaların ardından cansız bedenine ulaşıldı.
Yaşamını yitiren Erdal Aşkar’ın akrabası olan Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar ise soyal medya paylaşımında üzüntüsünü dile getirirken, “Yaşadığınız Coğrafya kaderinizdir” Eğer Zonguldak ta ve özellikle de Krat mevkiinde yaşıyorsanız yolunuz mutlaka Kömürle kesişiyordur.
Devletten bir şey beklemeden çoluk çocuğunun iaşesi derdine düşerek kömür madeni ocağında göçükte vefat eden akrabam Erdal Aşkar’a Rabbimden rahmet diliyorum. Mekanın Cennet olsun inşallah. Tüm Sülalemizin başı sağ olsun” dedi.

 

Editör: TE Bilisim