İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan birleşim açılış ve yoklama ile başladı.Bir önceki oturuma ait tutanakların okunup oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Haydar Açıkgöz yetkilendirildi

Mecliste Kandilli Köy Pazarı ve Ziyaretçi Merkezi Projesinde, Zonguldak İl Özel İdaresini temsil ve ilzam ile başvuru belgelerini imzalamak üzere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haydar Açıkgöz’ün yetkilendirilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
 


Yedigöller bağlantı yolu önergesi kabul edildi

Mecliste, "İlimiz turizmine katkı sağlayabilmek için Bolu İl sınırları içinde bulunan Yedigöller Tabiat Parkı ile Alaplı Bölüklü Yaylası ve Porsuk Ağacına ulaşımı kolaylaştırabilmek için Devrek İlçemiz Aksu Köyü Güney Mahallesi'nde  bulunan 070 kontrol kesim numaralı yol envanterimizde bulunan yolumuz ile Bölüklü Yaylası arasında mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 9.5 kilometrelik orman yolunun İl Özel İdaresi yol standartlarına ulaştırabilmesi için İl Özel İdaresi ile 15. Orman Bölge Müdürlüğü arasında protokol yapılabilmesi için söz konusu çalışmanın 2019 ek yatırım programına alınması" içerikli önerge verildi.

Verilen önerge oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen önergeyle birlikte yaklaşık 3 metre genişliğindeki bozuk ve dar orman yolu özel idare yol standartına getirilecek. Yol yapım çalışmaların önümüzdeki en kısa sürede başlanarak tamamlanması hedefleniyor.Toplantı bir sonraki birleşimin günü ve saatinin belirlenmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim