Dün oynanan Ereğli Yenimahallespor - Neyren Gökçelerspor Amatör maçında olaylar çıkmış ve Neyren Gökçelersporlu futbolcuların  hakem Serkan Köse’ye saldırı girişiminde bulunmuştular.



Bu yaşanan olaylar sonrasında Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri derneği Zonguldak Şube Başkanı  Ümit Kaya, Serkan Köse’ye yapılan saldırıyı kınayarak açıklamalarda bulundu.



Dün ilimizde, Ereğli Yenimahallespor - Neyren Gökçelerspor takımları arasında oynanan birinci amatör küme müsabakasında istenmeyen talihsiz bir olay meydana gelmiştir. Zonguldak Hakemliğine yıllarca emek vermiş ve camiamız içerisinde herkesce sevilen ve saygı duyulan il Hakemimiz Serkan Köse’ye müsabakanın 81’inci dakikasında Neyren Gökçelerspor’lu bazı futbolcular saldırı girişiminde bulunmuş fakat araya giren sağ duyulu futbolcular ve emniyet mensupları sayesinde bu saldırı girişimi engellenmiştir.



Bilinmelidir ki Neyren Gökçelerspor kulübü yıllarca Zonguldak futboluna hizmet etmiştir ve etmektedir! Yıllarını  Zonguldak futboluna adamış böyle bir kulübün bu tür olaylarla anılması da hoş değildir. Bu saldırı girişimi sadece Hakemimizi ve camiamızı değil böylesine köklü bir kulübü de derinden yaralamıştır.



Hakemimizin yüzüne top atmak, elinde ki kartları almak Hakemlik onurunu zedeleyen çirkin bir davranıştır. Bu tür olayların yaşanmaması tek temennimizdir. Ayrıca bilinmelidir ki hiç bir Hakemimiz ve Gözlemcimiz yalnız değildir! Yönetmiş oldukları müsabakalarda Hakem ve Gözlemcilerimizin Kamu Görevlisi olduğu da unutulmamalıdır!



Bu olayın takipçisi olacağımızı ve bu olaya karışan kişi ve kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmaları için tüm girişimleri yapacağımızı saygı ile duyurur, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederiz. Serkan Köse Hocamıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz...
Editör: TE Bilisim