CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, “Yerli kömür üreticisine sahip çıkmayan zihniyet söylediklerini sorguluyoruz diye bizi hain ilan ediyor! inanmıyoruz ve güvenmiyoruz size” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın muhalefete yönelik vatan hainliği suçlamasına yanıt veren Ebru Uzun, Rödevanslı işletme sahiplerinin muhatap bulabilmek için kendilerini paraladıklarını söyledi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun şu görüşlere yer verdi;

Zonguldak'ta aylardır rödovanslı saha sahipleri seslerini duyurmak ,sorunlarının çözümü noktasında muhatap bulabilmek için kendilerini paralıyorlar. Artık sıkıntıları tolere  edilemez hale geldiğinden tek vücut oldular seslerini daha da yükselttiler. EPDK 'nin aldığı yanlış kararın başından beri karşısında olan bu karardan dönülmesini isteyenler belli. Seçim sürecine girince duyarlı siyasetçi pozlarına bürünenlerde  belli. İktidarın Zonguldak Milletvekilleri bu konuda başından beri kulağının üstüne yatıyor.

Şimdi ise çıkmışlar bu sorun torba yasayla  çözülür diye açıklama yapıyorlar. EPDK'nın ithal kömüre yüksek ölçüde teşvik verip, yerli kömüre daha düşük teşvik vermesine aylardır kayıtsız kalan Zonguldak AKP vekillerinden biri çıkıyor muhalefeti vatan haini ilan ediyor.

Neymiş efendim muhalefet Karadeniz'de doğalgaz çıktığına inanmıyormuş, vatana da ihanet ediyormuş!!

Öncelikle şunu belirtelim. Muhalefetten hiç kimse  gaz çıktığına inanmıyoruz diye bir cümle kurmadı. Yalanlarınızla algı yürütmeyi bırakın. Net rezerv konusunda şüpheler elbette var .Nasıl bir çalışma yaptıklarını detaylarıyla açıklamadı ilgililer .Bu noktada tam bir bilgi sahibi olmadığımız için yanlış değerlendirmek istemeyiz. Umarız ki rezerv açıklanandan çok daha yüksek olsun. Bunun hem ülkemize ,hem şehrimize elbette ki büyük katkısı olacaktır.

Farkındaysanız Zonguldak halkı da bu noktada heyecanlı değil.

2004 yılından beri her seçim dönemi Trakya, Marmara,Ege ,Karadeniz ve son olarak Akdeniz bölgesinde hep doğalgaz bulundu müjdesi verdiler öyle değil mi? Peki ya sonuç ? Sadece Akçakoca açıklarındaki kurulu tesisten üretim söz konusu ,bu üretimin de tüketimimizin çok azını karşıladığı  biliniyor. Filyos açıklarındaki  kuyular için önce 320 milyar metreküp rezerv açıklandıktan sonra 500 milyar metreküpün üstünde bir miktarla güncellediler, ardından 710 milyar metreküp diye devam etti bu rezerv açıklamaları.Umarız ki çok daha fazla olsun ,umarız ki ülkemizin tüm ihtiyacını karşılayalım.

Ancak o birbiri ardına açıkladığınız rezerv açıklamaları tıpkı TÜİK kurumunun işsizlik ve enflasyonun oranı açıklamaları gibi kimseyi ikna etmiyor, edemiyor.

Halk her alanda güvenini kaybetmiş görünüyor.

Hadi diyelim bu iktidar edenlerin dediği gibi petrol,doğalgaz zengini bir ülke olduk .Demokrasi ,adalet ,özgürlük olmadıktan sonra ne işe yarar ? Dünyada onlarca enerji zengini ülke var ama halklarına bak hiçbiri mutlu değil!!

 Suriye ,Libya ,Irak diğer Ortadoğu ülkeleri ,hatta Azerbaycan bakın halkları mutlu mu ?Elde edilen gelir hakça eşitçe paylaşılıyor mu? Peki bunca yeraltı zenginliklerine rağmen neden mutlu değiller ,neden perişanlar .Elbette ki demokratik bir rejim olmadığı için .Şimdi 2004 'den her seçim altın ,petrol ,doğalgaz falan bulunuyor ,bulunmayan yok .Bize bir faydası var mı ?Henüz göremedik !

Mesela Katar vatandaşlarına yıllık yüz bin dolar üstü para veriyor misal petrolden paylarına düşen para .Libya'da öyle yapıyordu .Biz bize düşen bir şey görmedik .Yani olsa bile yine Cengiz Holdinge  yarayacak ,bize değil !

Biz niye sevinelim ...

Enflasyonu pinpon topu ile hesapladığınız için inanmıyoruz size ,milli uçağınız 2011'den beri göklerden inmediği için inanmıyoruz ve güvenmiyoruz size .

Yerli kömür üreticisine sahip çıkmayan zihniyet söylediklerini sorguluyoruz diye bizi hain ilan ediyor!

Yeter artık ya !!Sizin saltanatınız sürsün diye önünüze geleni vatan haini ilan ediyorsunuz ,utanmasanız AKP'ye oy vermemeyi suç ilan edeceksiniz .Biraz ağzınızdan çıkanı bilin artık ,bıktırdınız yeter...

Editör: TE Bilisim