Özel Haber

Fuhuş baskınları ile gündeme gelen 1+1’ler ve inşaat yoğunluğu nedeniyle nefes alamayan İncivez’de planlarda İlköğretim Tesis Alanı, fiiliyat da yeşil alan olan Çaybaşı sokak 1587 Ada, 19 parsel nolu alanda imar değişikliği yapılması maddesi Mart ayında yapılacak Belediye Meclis gündemine yazıldı.

İlköğretim Tesis alanı, hazine arazisine kaydırılacak…

Belediye Başkanı Secaattin Gonca döneminde yapılan İmar Islah planlarında 1587 ada, 19 parsel nolu alan İlköğretim Tesisi olarak planlara işledi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ise, önümüzdeki ay yapılacak meclis gündemine İlköğretim Tesis Alanı’nı bahse konu arazi üzerinden kaldırarak, karşısında bulunan hazine arazisi üzerine işlenmesi için meclis gündemine madde koydurdu.

Yaklaşık 40-50 Milyonluk imar rantı ortaya çıkıyor…

Zonguldak’ın son yıllarda en fazla inşaat yoğunluğu olan İncivez’in tek nefes alabileceği yeşil alan olarak kalan parsel üzerinde ‘İlköğretim Tesis Alanı’ Zonguldak Belediye Meclisi tarafından kaldırılması durumunda alt katları ticari, üst katları konut alanı olarak en az 150 daire ile yaklaşık 40-50 milyonluk bir rantın ortaya çıkacağı iddia ediliyor.

 CHP’li Meclis Üyelerinin tavrı merak ediliyor…

Gonca döneminde İmar Islah planlarında ‘İlköğretim Okulu Tesis alanı’ olarak ayrılan ve halen yeşil alan olarak İncivez Çaybaşı sokağın tek nefes alabildiği alanda Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın imar rantına yönelik yapmak istediği imar değişikliğine Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Meclis Üyelerinin nasıl bir tavır göstereceği merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim