31 Mart yerel seçimlerinde “Fevkani köprüsünü yıkmayacağız” diyerek köprü altı esnafından seçim desteği alan Zonguldak belediye Başkanı Ö. Selim Alan, seçimin hemen ardından Fevkani Köprüsü’nü yıkacaklarını söylemişti.

Tartışmaların hız kazandığı Fevkani Köprüsü’nün her hangi bir bilimsel veriler olmadan yıkılmasının yanlış olduğunu belirten Milletvekili Yavuzyılmaz, “65 yılı aşkın süredir Zonguldak halkına hizmet vermekte olan Fevkani Köprüsü’nün dayanıksız olduğu gerekçesiyle Zonguldak Belediyesince yıkılması söz konusu edilmekte, projenin detayları ve bilimsel gerekçeleriyle ilgili olarak Zonguldak kamuoyuna kapsamlı bir bilgi verilmemektedir.

Malumunuz olduğu üzere, ilkin bölgedeki taşkömürü üretiminin kesintisiz olarak yıkama tesislerine ve liman bölgesine ulaştırılması amacıyla kurulan köprü, günümüzde Zonguldak’ın merkezinde bulunan, birçok semti birbirine bağlamakta, kentin ulaşımına büyük kolaylıklar sağlamakta, kente alan kazandırmakta ve aynı zamanda onlarca işletmeye ev sahipliği yapmaktadır.

Beş bacaklı ahtapot şeklindeki özel mimarisiyle Zonguldak sanayinin tarihsel gelişimine ışık tutan, şehrin ekonomi kültürünü yansıtan köprü, kentin sembol yapılarından olup, aynı zamanda endüstri mirası özelliklerini barındırmaktadır.

Konuyu TBMM gündemine taşıyarak, Köprünün dayanıklılığına ilişkin olarak bilimsel verilerin ışığında gerçekleştirilen güncel bir çalışmanın yapılıp yapılmadığını; aynı zamanda endüstriyel mirasımız olan köprünün neden onarımının değil de yıkımının planlanmakta olduğunu ilgili Bakanlıklara sorarak, süreçte ortak akıl ve şeffaflık çağrısında bulundum.

Gelişmelerle ilgili olarak değerli Zonguldak Halkına bilgi vermeye, Zonguldak’ın menfaatlerini, değerlerini korumaya, şehrin gerçek sorunlarını öncelemeye devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim