Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara sağlık çalışanlarının hak ettiği ücreti alamamasına tepki göstererek döner sermaye ya da ek ödeme istemiyoruz emeğimizin karşılığını istiyoruz dedi.

Sosyal Medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kara, “Döner sermaye uygulaması başladığı tarihten bu yana adaletsiz uygulamaları ve oluşturduğu mağduriyetlerle sağlık çalışanlarının yüzünü hiç güldürmedi.
Ek ödeme ve döner sermaye çalışanlar arasında adaletsiz gelir dağılımına neden oldu.
Sağlık çalışanlarımızın gayreti ve özverisi; parayla ölçülemeyecek kadar kutsal olmakla birlikte, hiç bir çalışan yoksulluk sınırının altında maaşa mahkum edilmemeli.
Yıllarca döner sermayenin adı vardı ama birçok çalışanımız hiç alamadı. Taban hesabı, tavan hesabı, kat sayı hesabı vergi dilimi hesabı vesaire, vesaire.
Bu hesaplamaların sayesinde özellikle hekim dışı sağlık personeli pandemi ile mücadelede tavandan dağıtılan döner sermayeden bile yararlanamadı. Emekliliğe yansımayan döner sermayelerimiz emeklilik maaş ve ikramiyesinde de bizleri mağdur etti.
Bizler Ek ödeme, döner sermaye değil Emeğimizin karşılığı yoksulluk sınırının üstünde bir maaş istiyoruz.
Çalışanlarımızın arasında adaletsiz gelir dağılımına neden olan iş barışını bozan döner sermaye ve ek ödeme yerine tek ödeme istiyoruz .” dedi

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim