Halka yapılan hizmetin siyasi görüşü ve partisi olmaz. Toplum menfaatleri tarafsızdır. Topluma hizmet ammeye hizmettir. Bir mahallenin siyasal tercihi, sadece oy kullandığı sandıkta kalır. Alacağı hizmet ölçüsünün tercihi değildir.

Sandıktan çıkan iradenin verdiği vekaletin koşulsuz karşılığı, toplumu bütünüyle kucaklamak eşit, adil ve tarafsızlık ilkesiyle hareket etmekte geçer.

Diğer önemli bir koşul ise vefadır…

Basında güncel bir haber şöyle:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Aralık 2021 tarihinde hayatını kaybeden Zonguldaklı Bilim İnsanı Prof. Dr. Teoman Şaban Duralı’nın adının Zonguldak Filyos bölgesinde kavşak-tünel düzenlemesinin olduğu bölgeye verileceğini duyurdu. Prof. Dr. Teoman Şaban Duralı’nın adı Mithatpaşa Tünelleri’nde yaşayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Prof. Dr. Teoman Şaban Duralı ismini Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı'nın önerdiği öğrenildi…”

Çok güzel…

Zonguldak doğumlu bir bilim insanının ismi yaşatılacak. Prof Dr. Teoman Duralı çok değerli bir felsefe hocamız. Kendisinin anlattığı hayat hikayesindeki bazı ayrıntılar çok özel ve benim içinde çok değerli. Zonguldak’ta ismi yaşatılmalı ve anılmalı. Ancak Sayın Muammer Avcı’nın Mithatpaşa Tünelleri ile ilgili önerdiği isim olan kısmı son derece manidar…

Sayın Muammer Avcı kısa bir süre önce şu cümleyi kullanmıştı:

““Zonguldak’ımızın 46 yıllık rüyası olan, tamamlanması ile ulaşım mesafesi ve süresini çok büyük ölçüde azaltacak, mevcut yoğun trafiğimize büyük katkılar sağlayacak, Zonguldak - Kilimli arası tüneller ve sahil yolu projesinin inşa süresinin tamamlanmasına, söz verdiğimiz gibi son 15 gün kaldı”.

Sayın Muammer Avcı’nın vurguladığı 46 yıldır tamamlanmayan bu rüyanın proje mimarı kim?…

Evet kim?

Defalarca yazıldı, dile getirildi, söylendi 46 yıl önce ileriyi hesap ederek tünelleri düşünen, projeleyen isim dönemin Zonguldak Belediye Başkanı Hüseyin Öztek idi…

Şimdi ne olacak!!!

Bilinmez ya da belki bilinir!

Başta yazmış olduğum düşüncemin sadece tekrarını bir kez daha hatırlatırsak:

“Sandıktan çıkan iradenin verdiği vekaletin koşulsuz karşılığı, toplumu bütünüyle kucaklamak eşit, adil ve tarafsızlık ilkesiyle hareket etmekte geçer.

Diğer önemli bir koşul ise vefadır…”

Yüksel Yıldırım-21 Aralık 2021

Zonguldak Nostalji

Editör: TE Bilisim