Türkiye Taşkömürü Kurumunda üretim bandını % 60 ila % 70 oranlarına inmesine neden olan dinamit lokum ihtiyacının farklı bir firmadan temin edildiği ileri sürüldü. Oysa Genel Müdür Kazım Eroğlu, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun tek üretici firma olduğunu söylemişti.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun yaklaşık iki aydır üretimde ciddi düşüşlere neden olan dinamit lokum’u pazartesi günü kısıtlı olarak üretici Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’ndan değil, farklı bir firmadan alındığı öğrenildi.

“TTK’da dinamit bitti, üretim düştü” haberlerinin ardından bir yerel gazeteye açıklama yapan Genel Müdür Eroğlu, dinamit lokumu sadece Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun yaptığını söyleyerek “Tek üretici Makine Kimya Endüstrisi Kurumu. Kurum yeni yönetmeliğe göre gerekli makine ekipman ve süreci tamamladı. Bir iki gün içinde kurumun ihtiyacı olan dinamiti verecekler” demişti.

Yaklaşık iki aydır bir çok Müessese’de 1.300 ton olan üretim 400 tonlara kadar düşmüştü.

Kömür üretimini doğrudan etkileyen Dinamit Lokum ürün ihtiyacını dahi planlayamayan ve kurumda üretim düşüşüne göz yuman TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun iki aylık zararı kimlere fatura edeceği merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim