Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre, Erzurum tahakkuk eden vergi tutarı yüksekliği ölçeğinde iller sıralamasında 34’üncü sırayı aldı. Ülkede tahakkuk eden vergi miktarının en yüksek olduğu 35 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Mersin, Antalya, Hatay, Adana, Tekirdağ, Konya, Manisa, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Muğla, Zonguldak, Samsun, Diyarbakır, Balıkesir, Eskişehir, Aydın, Şanlıurfa, Trabzon, Sakarya, Çanakkale, Van, Mardin, Kahramanmaraş, Sivas, Yalova, AfyonKarahisar, Malatya, Erzurum ve Düzce olarak açıklandı.
Erzurum Tahsilatta 30’uncu Sırada
Erzurum 9 aylık kayıtta vergi tahsilatının en yüksek olduğu 30 il içinde yer aldı. Tahsilat tutarının en yüksek olduğu 30 il; İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Mersin, Bursa, Hatay, Antalya, Tekirdağ, Adana, Manisa, Konya, Zonguldak, Samsun, Kayseri, Gaziantep, Muğla, Denizli, Balıkesir, Eskişehir, Trabzon, Çanakkale, Aydın, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Rize, Yalova, Edirne, Erzurum olarak sıralandı.
Erzurum Tahsilat Oranınında 24’üncü Sırada
Ülkede tahsilatın tahakkuka oranının en yüksek olduğu ilk 25 il; Kocaeli, Mersin, Tunceli, Rize, İzmir, Zonguldak, İstanbul, Hatay, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Trabzon, Ankara, Samsun, Bayburt, Ardahan, Kars, K.Maraş, Manisa, Isparta, Yalova, Elazığ, Erzincan, Erzurum ve Bingöl olarak kaydedildi.

Editör: TE Bilisim