Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Anonim Şirketi yetkilisi İsmail Düztaşı, Almanların ambargosu tepki göstererek, “Bizim Almanlara ihtiyacımız yok” dedi



Almanların Leopar Tankı yedek parçasının her birini yerli sanayi olara üretebilecek kapasitede olduklarını belirten İsmail Düztaşı, bırakın yedek parçayı, gerekirse tankı bile sıfırdan üretebilecek yeterlilikte ve kapasitede olduklarını söyledi.



TSK'nın ihtiyacı olan makine techizatını üretebiliriz...



“Bizim Almanlara ihtiyacımız yok. Biz yedek parçaların hepsini üretebilecek yeterlilikteyiz. Almanların ambargo uygulaması bizim için hiç sorun değil. Alman Leopar tankının tüm yedek parçalarını biz üretebilecek kapasitedeyiz ve biz çok güçlü bir ülkeyiz. Öyle basit bir ülke değiliz kesinlikle. Devletimiz hangi yedek parça ihtiyaç duyuyorsa Biz Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak her türlü makine teçhizatı yapmaya bilgi, becerimiz ve tecrübemiz var. Türkiye’de çok gelişmiş bir Talaşlı imalat sektörü var . B yedek parça ambargosu hiç önemli değil bunlar küçük şeylerdir. Biz küçük şeyleri aşabilecek güçteyiz evel Allah ve hiç sorun değil. Biz gerekirse yeniden tankı sıfırdan imal edebiliriz.”



YEDEK PARÇA ÜRETİMİ BİZLER İÇİN ÇOK BASİTTİR



Son 10 yılda imalat sanayini çok geliştiğini belirten İsmail Düztaşı “Son 10 yılda makine imalatı konusunda çok ilerleme kaydettik. Her türlü makineyi yapabilme beceriniz bulunmakta. Ambargolar konabilir ve bu bizim için hiç sorun değil. Biz güçlü bir ülkeyiz. Devletimiz bize bir görev verirse bu görevini yapmaya da hazırız. İmalat konusunda olsun her ne konuda olsun olursa olsun yardım etmeye, yardımda bulunmaya hazırız. Zonguldak esnafı olarak savunma sanayini destekliyoruz. Biz millilikten yanayız. Mili sanayi, mili görüşten yanayız. Bunlar çok önemli şeylerdir. Bizim imalatımız çok güçlü bir yapıdadır. Son 10 yıldır çok büyük ilerlemeler kaybettik. Yani şunu söyleyeyim imalat sanayimiz hakikaten çok güçlü. Bakın bir konuyla bir İzmit, bir Kayseri, Antep, Bursa’da çok güçlü imalat sanayimiz bulunmaktadır. Döküm sanayimiz gelişmiş durumdadır. İmalat sanayimiz gelişmiş durumdadır. Bir tankın yedek parçası bizim için sorun olmaz. Her türlü üretebiliriz. Bunlar basit imalattır.



Editör: TE Bilisim