Çevre Bakanlığı’ndan Bartın’a dev yatırım…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bartın'a son 19 yılda ulaştırmadan sağlığa, eğitimden turizme, tarımdan çevre ve şehirciliğe kadar yaklaşık 7 milyar liralık yatırım kazandırdıklarını açıkladı.

İşte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı Bartın’a yapılan yatırımlardan satır başları;

Bartın’a son 19 yılda, ulaştırmadan sağlığa, eğitimden turizme, tarımdan çevre ve şehirciliğe kadar yaklaşık 7 milyar liralık yatırım kazandırdık. Bu yatırımların yaklaşık 1,5 milyar lirasını da Bakanlık olarak biz gerçekleştirdik.

Bartın’da kentsel dönüşüm…

Şu an sahada devam eden yatırımlarımızın değeri ise 205 milyon lira. Bu yatırımlarımız içerisinde deprem dönüşümüne, kentsel dönüşüme büyük önem veriyoruz. Bartın’da mevcut yapı stoğunu şehrin tarihi ve doğal yapısına sadık kalarak baştan sona tarıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız taramalarda 814 bağımsız birimin şehrimiz ve sakinleri için riskli olduğunu tespit ettik. Bunlardan 782 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdik, dönüşümünü tamamladık. Bunun yanı sıra şehrimize, vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar yaklaşık 5 milyon lira riskli yapı kira yardımı sağladık.

400 milyonluk yatırım…

Bartın’ımızda TOKİ eliyle bugüne kadar toplam yatırım bedeli yaklaşık 400 milyon lira olan 1.210 konutu, üniversite yerleşkesini sosyal donatılarıyla birlikte tamamladık. Yine toplam yatırım bedeli 186 milyon lira olan 750 konut, 2 dükkân, 2 cami 1 ticaret merkezi ve 1 okulun inşa çalışmalarına da devam ediyoruz. Bunlardan Dallıca’daki 158 konutumuzu ve sosyal donatı alanlarının ihalesini Ocak ayında yaparak, inşa çalışmalarına başladık. İnşallah 1 yıl içerisinde tamamlayacağız.

Yine Dallıca köyünde 424 konutumuzu sosyal donatı alanlarıyla birlikte yapıyoruz. Buradaki çalışmalarımız yüzde 30 seviyesinde devam ediyor. İnşallah Mayıs ayının sonunda vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturacağız.

Ulus Abdipaşa’ya 168 konut

Yine Ulus Abdipaşa beldesindeki 168 konutumuzun proje çalışmalarında sona geldik. İnşallah Mart ayı sonunda ihale çalışmalarını başlatacağız. Tüm konut projelerimizi tamamladığımızda Bartın’da toplamda 1.960 konut yapmış olacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim