Zonguldak dün gece itibariyle 30 büyükşehir ile birlikte şehir giriş çıkış araç trafiğine kapatılırken alınan bu önlemin çok geç alınmış bir önlem olduğu yorumları yapılmaya başlandı.

Şehire virüsün girdiği ve çok sayıda vatandaşı enfekte ettiği Sağlık Bakanlığının yayınladığı verilerden de görülmekte olup Batı Karadenizde en yüksek pozitif vaka 197 ile Zonguldak ilinde görüldü.

Öte yandan nüfusa oranla en yüksek Covid 19 sebepli ölüm oranı Zonguldak'ta. Zonguldak'ta Covid 19 sebebiyle vefat eden vatandaşlarımızın resmi olarak açıklanan sayısı 12. Nüfüsa oranlandığında Türkiye geneli ölüm oranında Zonguldak birinci sırada. 

Öte yandan yetkililer Zonguldak'ta vatandaşları sokağa çıkmamaları konusunda sürekli uyarıyor. Bazı kesimler ise il bazında sokağa çıkma yasağı gelmesi yönünde görüş bildiriyor. 

Zonguldak CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz sürecin başından beri yapmış olduğu çağrısını yineleyerek "Zonguldak'ta acil sokağa çıkma yasağı uygulanmalıdır" dedi. 

Yavuzyılmaz açıklamasında; 

"Zonguldak'ı araç giriş trafiğine kapatmak yeterli değil. Koronavirüs zaten şehrin içinde ve maksimum hızla yayılmayı sürdürüyor.

Çalışanlar ne yapsın? Evlerine virüs taşımak riskiyle karşı karşıyalar..

Acilen '' Sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir'' Aksi felaket!" dedi.

Editör: TE Bilisim