Zonguldak’ın 101. Kurtuluş günü nedeniyle bir açıklama yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak’a AK Parti iktidarının ihanet ettiğini söyledi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un açıklaması şöyle;

Bugün Zonguldak’ın Kurtuluşunun 101.Yıl Dönümü;

Zonguldak’ımıza ve Ulusumuza kutlu olsun!...

Milli Mücadelenin ilk yıllarında bağımsızlık ve özgürlük adına; bütün vatanın her karış toprağı çok önemlidir,çok değerlidir.

Ama Zonguldak!

Zonguldak bir farklıdır,farklılıkta Kurtuluş Savaşı ve sonrasında genç Cumhuriyet’in;bağrında ki “Kara Elmas’ı” ile adeta vazgeçilmezidir.

İzmir İktisat Kongresinde Parlayan Yıldızdır.

Ağır sanayiinin,Demir-Çelik Endüstrisinin,Termik Santrallerin enerjisi olup karanlıkları aydınlığa çeviren, Cumhuriyet’in ilk şehri olma ünvanını bugünde onurla taşıyan bir güzel şehirdir.

Karaelmas’ın yeryüzüne çıkartılmasında kendi halkı’nın yanında Erzincan’lısı ile, Trabzonlu’lusu ile, Kars’lısı ile, Giresun’lusu ile, Kastamonulu’su ile yan, yana koyun, koyuna şehit düşen binlerce maden işçisinin, emekçisinin unutulmayacak ölümüne mücadelelerinin şehridir Zonguldak…

Bugünlerde siyasi iktidar tarafından ihanete uğrayan, küresel çetelerin reçetelerine feda edilen, İthal kömür gemilerinin limanlarında cirit attığı, Ankara’larda kağıt üzerinde bir kalemde siliniveren bir şehirdir Zonguldak …

Ve…

2022 yılında yeniden kurtarılmayı bekleyen, eski şanlı günlerine dönmeyi umut eden bir şehirdir Zonguldak…

Sözümüz söz…

İktidarımızda, yeniden üretimin arttığı, göçün tersine dönüş yaptığı, Kara Elmas’ın itibarının iade edildiği, ülkenin göz bebeği olmanın yeniden sağlandığı her şeyi ile yakışan bir ”Emeğin Başkenti”

Olmayı yeniden vaad ediyoruz…

Yerli ve milli kaynaklara gerçek anlamda sahip çıkmaya, ithal ürünlere ezdirilmeden ulusal kaynaklarımızı baştacı etmeyi buradan bir kez daha ilan ediyoruz…

Zonguldak’ımızın Kurtuluşunun 101.Yılında, Milli Mücadelenin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, varlık sebebimiz maden şehitlerimizi rahmetle anıyor; halkımızın bu coşkusunu, sevin tüm içtenliğimle paylaşıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

101.Kurtuluş yılımız ve Uzunmehmet’i Anma Günümüz birkez daha kutlu olsun…

Editör: TE Bilisim