Zonguldak İlkokulu öğrencileri "Sıfır Atık" kapsamında yürütülen" Gelecek İçin Görüşüm, Mutlaka Geri Dönüşüm" proje etkinliklerine devam ediyorlar.

"7.Kıta istemiyoruz "sloganları ve ellerindeki dövizlerle okul etrafında farkındalık yürüyüşü yapan minik çevreciler , seslerini duyurmak istediler. Öğrenciler, üzerinde yaşadığımız dünyanın hızla kirlendiğini, artan nüfus ve bilinçsiz tüketim ile kirlenmenin artık görüle bilirliğin ötesine geçip, gezegenimiz üzerinde "7. Kıta "diye isimlendirilen, 3,4 milyon metrekare genişliğinde ,7 milyon ton ağırlığındaki plastik yığınlar oluşturduğunu, bu kirliliğin gelecek nesillere, ciddi sağlık problemleri ve kaynak yoksunluğu getirebileceğinin farkına varılmasını istediklerini ,belirttiler.

Zonguldak İlkokulu proje grubu öğretmenleri Mustafa Kemal Yıldırım, Şadiye Özdemir Çetin, Cansu Ansen Gürkan, Şengül Çağsar, Handan Demirci  proje içeriklerinin; çevre kirliliği, atıkların geri dönüşümü,yerel tohumların toplanması ve doğanın korunması gibi, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için önemli konuları içerdiğini belirttiler. Bu doğrultuda öğrencilerin her konuyu araştıran, öğrenen, çözüm önerileri sunan ve elinden geldiğince adım atmak için gayret eden bir nesil yetiştirmek için çabaladıklarını ifade ettiler. Projeler sayesinde, toplumsal sorunlara duyarlı, sorunlara çözüm aramak isteyen nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını eklediler.

Proje çalışmalarında yerel yönetimlerin de desteğiyle, Zonguldak adına iz bırakacak güzel çalışmalar yapılabileceğini önemle vurguladılar.

Editör: TE Bilisim