CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kanal z4de yayınlanan “Güne Merhaba” programına katılarak AK Parti hükümetinin sağlık alanında da Zonguldak’a üvey evlat muamelesi yaptığını söyledi.

AK Parti hükümetinin Devlet Hastaneleri ve Üniversite Hastanelerine bilinçli olarak ödenek ayırmadığını ve vatandaşları Özel Hastanelere yönlendirdiğini iddia eden Milletvekili Demirtaş, “AK Parti rejimi, Saray rejimi Sağlıkta devrim yaptık diye övüne övüne bitiremiyorlar. Oysa gerçek çok farklı. Sağlığı özelleştirmek, bunu da yaptılar zaten. Şehir hastanesi kurarak sağlığı özelleştirdiler. Özel hastanelerde şehir hastanelerinde vatandaş para ödeyerek tedavilerini sürdürebiliyorlar. Bu kabul edilemez.

İnsanları özel hastanelere yönlendirebilmek için özellikle TIP Fakültelerini, Devlet Hastanelerinin ödeneklerini yetersiz olarak ayırıyorlar, yani ödenek ayırmıyorlar.

Bu anlamda büyük bir sıkıntı içine giriyor. BEÜ’ye ödenek gönderilmediği için çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Geçmişte yaşandı 250 liralık stenti alamadığı için hastaya deniyor ki, siz bunu gidin Ereğli’de yaptırın ve hasta yol ölüyor. Bu AK Parti hükümetinin sağlık politikalarının iflas ettiğinin açık bir göstergesi.

Doktorların çalışma şartlarının kötü olması, iyileştirilmemesi nedeniyle hekimler istifa ediyor. Sağlık’ta Zonguldak üvey evlat muamelesi görüyor” dedi.

Editör: TE Bilisim