Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TTK’ya alınacak işçilerin kura çekiminde yaptığı konuşmada, Zonguldak’ta 1 milyar 300 milyon ton taşkömürü rezervi bulunduğunu söyledi.

Kura çekim törenine katılan işçi adaylarına seslenen Bakan Dönmez, Uzun Mehmet’le başlayan taşkömürü hikayesinin maden işçileriyle devam edeceğinin altını çizerek, ‘Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın verilerine göre sadece Zonguldak havzasında 1,3 milyar ton taşkömürü rezervimiz olduğu tahmin ediliyor. Bu kömürü değerlendirebilmemiz için işçi kardeşlerimize, sizlere ihtiyacımız var. Hükümetimizin üzerinde ısrarla durduğu bilhassa enerji alanında yerli üretime geçme düşüncesini elbette sizler olmadan gerçekleştiremeyiz. Uzun Mehmet’le başlayan kömürün hikayesi sizlerle devam edecek’ dedi.

2019 yılı istihdam seferberliği kapsamında Cumhurbaşkanı’nın 2 milyon 500 bin istihdam sözünü tutacaklarına dikkat çeken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez şunları söyledi;

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın verilerine göre sadece Zonguldak havzasında 1,3 milyar ton taşkömürü rezervimiz olduğu tahmin ediliyor. Bu kömürü değerlendirebilmemiz için işçi kardeşlerimize, sizlere ihtiyacımız var. Hükümetimizin üzerinde ısrarla durduğu bilhassa enerji alanında yerli üretime geçme düşüncesini elbette sizler olmadan gerçekleştiremeyiz. Uzun Mehmet’le başlayan kömürün hikayesi sizlerle devam edecek. Ekonomide belirlediğimiz büyük hedeflerimizi gerçekleştirmek için üretim ve yatırımı artırmak zorundayız. Devlet olarak işverenlerimize her türlü desteği sağlıyoruz. İşverenlerimizin de 2019 yılı istihdam seferberliği kapsamında Cumhurbaşkanımıza verdikleri 2.5 milyon istihdam sözünü tutacaklarına yürekten inanıyoruz. Çünkü burası Zonguldak, burada iş var. Geçtiğimiz hafta açıkladığımız yeni istihdam teşviğimizle; işverenlerimizin Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için, 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücretini de devlet olarak biz karşılayacağız. Bakanlık olarak yeni istihdam teşviğimizle beraber 18 ayrı teşvik ve destek uygulamamız ile, 1,7 milyona yakın işverenimize, 11 milyondan fazla sigortalımıza halihazırda destek veriyoruz. Bu vesileyle ataması gerçekleşecek işçi kardeşlerimizi tebrik ediyor, yürekten kutluyorum, hayırlı-uğurlu olsun diyorum. Zonguldak’ımızda istihdama sunduğu katkıdan dolayı Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatin Dönmez'e ve işe alım sürecini yöneten TTK ve İŞKUR çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilisim