Kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde tüm bölgelerde sürdürülüyor. Büyük şehirlerin yanı sıra Anadolu şehirlerinde de dönüşüm rüzgarları eserken modern yaşam alanları ortaya çıkarılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Zonguldak'ta 500 bin metrekarelik alan üzerinde kentsel dönüşüm çalışması yapılacağını belirten Bakan Kurum, proje kapsamında bir kent merkezi tasarlanacağını ve çalışmaların TOKİ tarafından yürütüleceğini belirtti.

Zonguldak'ta bir dönem kömür yıkama alanı olarak kullanılan bölgenin 13 yıldır atıl olduğunu ifade eden Bakan Kurum, "Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğü bünyesindeki 63 bin metrekarelik lavuar alanını Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz bünyesinde takas yapmak suretiyle Zonguldak'a kazandıracağız" şeklinde konuştu.




SOSYAL KONUT YAPIMI SÜRÜYOR
Bakanlık olarak 2023 yılına kadar en az 250 bin sosyal konut üretim hedeflerinden bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hem kentsel dönüşüm hem depremle alakalı riskli binaların dönüşümü ile alt gelir grubu vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek projeler büyük önem arz ediyor" diye konuştu.

50 bin sosyal konut projesi kapsamında çalışmaların sürdüğünü aktaran Bakan Kurum, ihalesi yapılan ve ihale sürecinde olan toplam 7 bin 179 konutun yapım sürecinin başladığını belirtti.

Editör: TE Bilisim