‘Yatarak, gelişmemiz mümkün değil’

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kanal Z’yi ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Zonguldak’ın potansiyellerine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak’ın dibe vurduğunu ancak tekrar hızlı bir şekilde ivme kazanarak yukarı doğru çıkacağını vurguladı.

Zonguldak’ın turizm konusunda ciddi atılımlarda bulunduğunu da ifade eden Vali Tutulmaz, “Yatarak, devlete işe gireceğim diyerek gelişmemiz mümkün değil. Artık çağın dinamikleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız bu da özel sektörle olur. Özel sektör yatırımları ile birlikte niteliklerimizi artırmaya davet ediyorum” dedi.

İşte Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın açıklamalarından satır başlıkları;

Zonguldak, ülkemiz için geçmişte çok önemli hizmetler sunmuş, ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sunmuş bir şehrimiz. Hala daha bulunduğu katkılar var. Gerek enerji de, gerekse de demirçelik alanında ülkemizin kalkınmasına katkılar sunuyor.

Gerek küreselleşmenin etkisi ile, gerekse kömürün eskisi kadar sanayideki ağırlığının olmamasıyla, belki de kömürün eskisi kadar kolay çıkarılamıyor olması, maliyetlerin çok yüksek olmasıyla Zonguldak olumsuz bir ivme yaşamış. Aşağaya doğru bir meyille, dibe vurmuş. Zonguldak, indiğimiz şekliyle yukarıya mı çıkacağız, yoksa U şeklinde yani buralarda biraz zaman geçirip mi çıkacağız. Her halukarda Zonguldak çıkacak. Ondan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zonguldak’ın potansiyeli var sadece biraz zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var. Çalışma performansını artırmamıza ihtiyacımız var. Ancak bunu V şeklinde yani hızlı bir şekilde yukarıya çıkarmamız lazım”. Bunun içinde imkanlar var. Filyos projesinin olması, Doğalgazın burada çıkıyor olması, Endüstri bölgesi ve diğer alanlar, Çaycuma, Devrek, Gökçebey’deki sanayi altyapılarının oluşturmaya yönelik çalışmalarımız. Ereğli ve Alaplı’daki özel sektörün gayretleri. Merkez ilçede turizm atımları ile yatırımlarla bu potansiyeli hareketli bir şekilde hayata geçirmek istiyoruz. Bilhassa Turizmde atılım sağlayacağız. Vatandaşlarımız da duyarlı olması lazım. Yatarak, devlete işe gireceğim diyerek gelişmemiz mümkün değil. Artık çağın dinamikleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız bu da özel sektörle olur. Özel sektör yatırımları ile birlikte niteliklerimizi artırmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim